Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usain Bolt spiste 1000 kyllingbiter på ti dager under OL

- Jeg skulle fått en gullmedalje for å spise alt det der.

GLAD I KYLLING: Usain Bolt spiste 1000 kyllingbiter i løpet av ti dager under Beijing-OL i 2009. Det skriver superstjernen i sin nye selvbiografi.  Foto: REUTERS/Gary Hershorn/Files  (CHINA - Tags: SPORT ATHLETICS OLYMPICS)
GLAD I KYLLING: Usain Bolt spiste 1000 kyllingbiter i løpet av ti dager under Beijing-OL i 2009. Det skriver superstjernen i sin nye selvbiografi. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/Files (CHINA - Tags: SPORT ATHLETICS OLYMPICS) Vis mer

(Dagbladet): De fleste blir ikke raskere av å spise fast food, men verdens raskeste mann har aldri lagt skjul på at han elsker kyllingbitene som er å finne på McDonalds. Allerede etter 100-meter-finalen i OL-byen Beijing i 2008 avslørte Usain Bolt at han hadde ladet opp til gull-løpet ved å spise kyllingbiter til lunsj. Men mengden vil nok overraske de fleste.

Neste uke kommer 27-åringen med en ny selvbiografi. I boka «Faster Than Lightning» skriver Bolt at han spiste opp mot 1000 kyllingbiter på ti dager under mesterskapet.

«Først spiste jeg en boks med 20 biter til lunsj, så spiste jeg en ny til middag. Neste dag hadde jeg to bokser til frokost, en til lunsj og et par til om kvelden. Jeg tok også noen pommes frites og en eplepai i tillegg», skriver Usain Bolt i selvbiografien, som New York Post har fått et innblikk i.

Hver boks med kylling inneholder rundt 940 kalorier, noe som betyr at Bolt fikk i seg 4700 kalorier i døgnet.

«Jeg skulle fått en gullmedalje for å spise alt det der», skriver han i selvbiografien.

Grunnen til at han spiste så mye kylling var at sprinteren syntes kinesisk mat var «merkelig». Menyen til tross; Bolt var overlegen i Kina og tok tre OL-gull (100 meter, 200 meter og 100 meter stafett).

Men de som tror at jamaicaneren bare spiser junk må tro om igjen. Usain Bolt bidro blant annet med sin favorittoppskrift i Ingvill Måkestad Bovims kokebok «Winning food». Der avslører Bolt at hans favorittrett består av svinekoteletter med ananas-salsa og søtpotetkaker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media