RETURNERER: Usain Bolt vant 100 meter på Bislett Games i fjor. Nå kommer han tilbake for å løpe dobbelt så langt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RETURNERER: Usain Bolt vant 100 meter på Bislett Games i fjor. Nå kommer han tilbake for å løpe dobbelt så langt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Usain Bolt til Bislett for tredje år på rad

- Har gode minner fra denne flotte byen.

(Dagbladet): Usain Bolt er klar for Bislett Games 13. juni, og deltar dermed i Oslo for tredje sommer på rad, melder Bislettalliansen i en pressemelding.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og Bislett Games til sommeren. Jeg har flere gode minner fra denne flotte byen og fra Bislett stadion, sier Bolt.

Han kommer for å løpe 200 meter i det sjette stevnet i sesongens utgave av Diamond League. Bislett-general Steinar Hoen er selvfølgelig fornøyd med at friidrettens ubestridte superstjerne kommer tilbake til Oslo.

- Usain velger selv å komme hit fordi han liker seg her. Det er ingen som ikke ønsker å ha Usain på sitt stevne, så det har vært en lang prosess, sier Hoen til Dagbladet.

- Etter at Usain i kveld la ut en link til hjemmesiden vår er jeg redd nettsiden ikke vil takle pågangen, sier han.

Viktig i VM-år
Jamaicaneren løp 200 meter på Bislett i 2011 og kom i mål fem hundredeler bak stadionrekorden med sitt løp på 19,87. Stadionrekorden på Bislett er på 19,82 og ble satt av Frankie Fredericks i 1996, skriver Bislettalliansen.

- Stadionrekorden jeg satte på 100 meter i fjor på 9,79, var jeg skikkelig fornøyd med. Nå er det på tide å sette stadion­rekord på 200 meter. Dette er et veldig viktig år for meg siden det er VM-år. Jeg har som mål å vinne tre gull­medaljer under VM i Moskva senere på sommeren. 200-meteren på Bislett 13. juni er derfor et viktig skritt på veien mot det målet, sier Usain Bolt.

- Forberedelsene mine har gått bra i høst. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp, sier han.

Fornøyd Hoen
- Usain Bolt har gitt oss veldig mye oppmerksomhet rundt arrangementet de to foregående årene. Vi er meget stolte over at Usain viser at han setter pris på det vi har gjort for ham ved å komme tilbake til Bislett etter den utrolige suksessen han hadde i OL i London sist sommer, sier Steinar Hoen i pressemeldingen.

- Alle stevner i verden ønsker seg Usain Bolt på startstreken. Det faktum at Bolt ønsker å komme til Bislett tre år på rad, sier noe om stemningen og rammen vi har bygd opp rundt dette historiske stevnet. Det er dette han elsker, og det er derfor han kommer tilbake, sier stevnedirektøren.