VINNER OG VINNER: Usain Bolt er kåret til årets mannlige utøver på Jamaica for 2012. Nå sier han at han kommer til å strekke seg langt for å slå sine egne verdensrekorder. Foto: AFP / NTB Scanpix
VINNER OG VINNER: Usain Bolt er kåret til årets mannlige utøver på Jamaica for 2012. Nå sier han at han kommer til å strekke seg langt for å slå sine egne verdensrekorder. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Usain Bolt vant nok en kåring

- Helt spesielt, sier verdens raskeste.

Sprinterne og OL-heltene Usain Bolt og Shelly-Ann Fraser-Pryce er kåret til de beste idrettsutøverne på Jamaica for 2012.

Bolt vant på 100 og 200 meteren på Olympiastadion i London, mens Fraser-Pryce overraskende sikret gullet på 100 meteren for kvinner.

Det er prestasjoner som blir satt pris på i det idrettsinteresserte Jamaica.

- Spesielt
- Det er alltid fint å bli satt pris på, men det er noe helt spesielt å vinne slike priser i hjemlandet, sa Bolt i en kommentar etter at han hadde fått den prestisjetunge prisen.

Ved siden av de to individuelle seirene i London var Bolt også med på det jamaicanske laget som sikret gullet på 4 x 100 meter.

Det betyr at Bolt forsvarte alle sine tre gullmedaljer fra Beijing-OL for fire år siden, noe som langt på vei har gjort ham legendarisk.

Vil ha mer
- Jeg har vunnet det som er av titler, men satser videre og håper å forsvare VM-gullet mitt på 200 meteren i Moskva til sommeren. Jeg satser på å løpe fort og gjøre store ting også denne sesongen, sa Bolt.

Han sa at han har helt klare mål om å forbedre rekordene sine i 2013

- Målet er å se hvor fort jeg kan løpe. Jeg har tatt mål av meg til å sette nye verdensrekorder, og et av de store målene er å løpe 200 meteren på under 19 sekunder, la Bolt til.

Treneren hans, Glen Mills, fikk også pris på den jamaicanske idrettsgallaen. Han ble kåret til årets trener.

(NTB-AFP)