Usain Bolt vil bli fotballstjerne

Åpen for tilbud fra ambisiøse klubber. 

VIL INN PÅ EN ANNEN ARENA: Manchester United-tilhengeren Usain Bolt vil prøve seg som fotballspiller når friidrettskarrieren snart er over. Her er han på Old Trafford før en kamp mellom Manchester United og Fulham i 2012.  Foto: AFP /ANDREW YATES/ NTB Scanpix
VIL INN PÅ EN ANNEN ARENA: Manchester United-tilhengeren Usain Bolt vil prøve seg som fotballspiller når friidrettskarrieren snart er over. Her er han på Old Trafford før en kamp mellom Manchester United og Fulham i 2012.  Foto: AFP /ANDREW YATES/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Usain Bolt ser slutten på friidrettskarrieren, men han senker ikke ambisjonsnivået. Neste mål er å bli en av verdens beste fotballspillere.

Sprintlegenden fra Jamaica er blitt 30 år. Han har bestemt seg for å avslutte friidrettskarrieren etter VM i London i august. Hittil har han samlet åtte OL-gull, 11 VM-gull og en rekke verdensrekorder.

Han har aldri lagt skjul på sin store fotballinteresse, og har lenge snakket om at han vil prøve seg som fotballspiller, men han snakker i veldig store bokstaver overfor det franske bladet So Foot.

- Det er min ambisjon å bli en av de 50 beste spillerne i verden. Jeg vil bli en angriper som scorer minst 20 mål i sesongen, sier han.

- Jeg håper jeg får sjansen til å spille fotball på høyeste nivå.

Invitasjon

Favorittklubben hans er Manchester United, og han har sagt at det er hans drøm å spille for klubben, men han har et tilbud om å trene med Borussia Dortmund i september.

- Jeg elsker fotball, og tanken om å bli fotballspiller har vært i hodet mitt i mange år. De siste månedene har jeg snakket med klubber, og det har dukket opp muligheter, men noe konkret foreligger ikke i øyeblikket, sier Bolt til So Foot.

Borussia Dortmund har avvist antydninger om at invitasjonen til Bolt er et publisitetsstunt i samarbeid med Puma, som er utstyrsleverandør og sponsor for både klubben og sprintstjernen.

Fire år

- Vi får se om jeg er så god som jeg håper. Fotball er en fysisk krevende sport, og jeg er ikke veldig ung lenger, men jeg tror jeg kan spille godt i minst fire år, sier Bolt.

I intervjuet ble han spurt om han er villig til å spille i fransk 2. divisjon om han ikke får tilbud om noe bedre.

- Hvorfor ikke? Jeg ville gjøre det om jeg trenger det for å vise meg fram. Jeg må begynne et sted, men det må være et lag med ambisjoner.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer