LYNRASK: Asafa Powell tangerte egen personlig rekord på Bislett med 9,72. Tiden ble imidlertid ikke godkjent som årsbeste i verden da medvinden var 0,1 sekundmeter for sterk.Foto: Lise Åserud / SCANPIX
LYNRASK: Asafa Powell tangerte egen personlig rekord på Bislett med 9,72. Tiden ble imidlertid ikke godkjent som årsbeste i verden da medvinden var 0,1 sekundmeter for sterk.Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

- Usain skal skjerpe seg for å matche dette

Bislett-general Hoen mektig imponert over lynrask Powell.

|||BISLETT (Dagbladet): Asafa Powell lovet på forhånd ny årsbeste i verden på 100 meter om forholdene på Bislett tillot det.

Det gjorde de ikke da medvinden i 100 meter-finalen ble målt til 2,1 meter per sekund - 0,1 sekundmeter over grensa for hva som skal til for at tida blir godkjent.

Den lynraske jamaicaneren ga imidlertid Bislett-publikum valuta for pengene, og vel så det, da han ble klokket inn til 9,72, noe som ville ha vært ensbetydende med tangering av personlig rekord dersom det hadde vært godkjente vindforhold.

Akkurat det sier ikke så rent lite når Powell har notert seg for to verdensrekorder på den korteste og mest prestisjetunge sprintøvelsen i løpet av karrieren.

Tida var dessuten hele 11 hundredeler raskere enn Powells årsbeste i verden satt i Ostrava 27. mai, og også den raskeste 100 meteren som er løpt på norsk jord. Dessverre tillot ikke vinden at den fantastiske tiden blir stående i de offisielle statistikkene.

- Helt vilt
Bislett-general Steinar Hoen irriterer seg litt over at Asafa Powells knalløp kom i en tidels sekundmeter for mye medvind.
- Det er helt rått. Han løper jo på personlig rekord, det er bare uflaks med den lille tidelen, sier Hoen.
Den tidligere høydehopperen mener at tidligere så suverene Usain Bolt kan vente seg tøff konkurranse fra landsmannen Powell når de står på startstreken sammen neste gang. Tida på Bislett burde iallfall være i stand til å skremme resten av verdenseliten.

- Helt vilt. Men det sier kanskje noe om hvem som faktisk løper fortest akkurat nå. Usain skal skjerpe seg for å matche dette, sier Steinar Hoen
- Stress
Jaysuma Saidy Ndure var også i finalen på Bislett, men ble henvist til en statistrolle i likhet med resten feltet. Jays hadde håpet å bli trukket med i Powells dragsug inn til en tid under ti sekunder, men måtte nøye seg med 10,14 og sjuendeplass.

- Det var det dårligste løpet i sesongen. Jeg kom dårlig ut, og ble litt stressa av det. Jeg måtte stresse for å ta igjen de andre, sier Jaysuma Ndure.

Selv om Norges beste sprinter følte han sviktet litt på hjemmebane, var han likevel i sitt sedvanlige gode humør og ser lyst på fortsettelsen.

- Det er synd, for jeg hadde lyst til å gi Bislett-publikummet noe å juble for. De har jo betalt penger for dette, sier en glisende Jays.
- Men jeg er jo ikke i form nå. De andre gutta har holdt på lenge, jeg er helt i sesongstarten. Men det er synd, man skal kunne løpe fort under sånne forhold, fortsetter han.
- Hva syns du om Asafas løp?

- Jeg visste jo at han kunne løpe på 9.7, 9,6 i den gode formen han er i. I sånn medvind løper han fort, han er klar nå, sier Jays til Dagbladet
Amerikanske Richard Thompson løp inn til annenplass i Diamond League-finalen med 9,90 sekunder.

Dagbladet.no kommer tilbake med flere reaksjoner fra Bislett.