USAs basketjenter herjet med Frankrike i finalen

Vant med 36 poeng.

LEKENDE LETT: Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON
LEKENDE LETT: Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL.

Candace Parker satte inn 21 poeng og tok 11 returer for amerikanerne, som dominerte finalen stort sett hele veien. Perioderesultatene ble 20-15, 17-10, 26-12 og 23-13.

- Fem OL-seirer på rad for amerikansk basketball er veldig spesielt, men vi tar aldri noe for gitt. Det er nøkkelen til suksessen, sa Parker.

- Ingen vil være det laget som ødelegger seiersrekken. Det er stort for oss at vi i stedet er laget som forlenget den.

Sue Bird, Diana Taurasi og Tamika Catchings tok alle sitt tredje OL-gull i London.

USA ble også olympiske mestere i 1984 og 1988, men ble snytt for tittelen i Barcelona i 1992 da Samveldet av uavhengige stater (SUS) triumferte.

Lørdagens finaleseier økte også rekken av OL-kamper uten tap til 41 kamper. Det forrige nederlaget kom for 20 år siden da USAs basketballkvinner måtte nøye seg med tredjeplass.

Australia sikret seg bronsemedaljene i London-lekene med 83-74 over Russland tidligere lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer