Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs basketjenter herjet med Frankrike i finalen

Vant med 36 poeng.

LEKENDE LETT: Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON
LEKENDE LETT: Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON Vis mer

Det var aldri noen tvil om hvilken nasjon som skulle vinne kvinnenes OL-tittel i basketball lørdag. USA banket Frankrike med hele 86-50 og vant dermed sitt femte strake OL.

Candace Parker satte inn 21 poeng og tok 11 returer for amerikanerne, som dominerte finalen stort sett hele veien. Perioderesultatene ble 20-15, 17-10, 26-12 og 23-13.

- Fem OL-seirer på rad for amerikansk basketball er veldig spesielt, men vi tar aldri noe for gitt. Det er nøkkelen til suksessen, sa Parker.

- Ingen vil være det laget som ødelegger seiersrekken. Det er stort for oss at vi i stedet er laget som forlenget den.

Sue Bird, Diana Taurasi og Tamika Catchings tok alle sitt tredje OL-gull i London.

USA ble også olympiske mestere i 1984 og 1988, men ble snytt for tittelen i Barcelona i 1992 da Samveldet av uavhengige stater (SUS) triumferte.

Lørdagens finaleseier økte også rekken av OL-kamper uten tap til 41 kamper. Det forrige nederlaget kom for 20 år siden da USAs basketballkvinner måtte nøye seg med tredjeplass.

Australia sikret seg bronsemedaljene i London-lekene med 83-74 over Russland tidligere lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media