Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs basketjenter vant med 43 poeng mot Canada

Har ikke tapt OL-kamp siden 1992.

IKKE TAPT SIDEN 1992: USAs kvinnelag i basketball har ikke tapt en OL-kamp siden semifinalen i 1992 og aktet ikke å la naboen i nord gjøre slutt på den statistikken. Etter 19-8 i første periode var skriften på veggen, og til slutt sto det 91-48. Foto: NTB Scanpix
IKKE TAPT SIDEN 1992: USAs kvinnelag i basketball har ikke tapt en OL-kamp siden semifinalen i 1992 og aktet ikke å la naboen i nord gjøre slutt på den statistikken. Etter 19-8 i første periode var skriften på veggen, og til slutt sto det 91-48. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dagen etter at USAs favoritter nesten ble stoppet av Canada i fotball, gjorde amerikanerne kort prosess i basketball.

USAs kvinnelag i basketball har ikke tapt en OL-kamp siden semifinalen i 1992 og aktet ikke å la naboen i nord gjøre slutt på den statistikken. Etter 19-8 i første periode var skriften på veggen, og til slutt sto det 91-48.

Det var USAs 39. seier på rad i OL, der de jager den femte strake tittelen.

Favoritten tok det ikke rolig selv da kampen for lengst var avgjort. På ett tidspunkt i 3. periode scoret amerikanerne 16 poeng på rad.

Diana Taurasi førte an i et amerikansk lag der spilletiden ble søsterlig fordelt. Alle unntatt en spilte minst 10 minutter, og alle unntatt en scoret.

Tirsdagens kamp ble spilt på 20-årsdagen for starten på seiersrekken, bronsekampen i Barcelona-OL. Totalt har USA 56 seirer og tre tap siden basketball for kvinner kom på OL-programmet i 1976.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media