Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs ishockeykvinner står ved boikottrussel: - Det handler om rettferdighet for kvinnelige spillere

KREVER BEDRE BETINGELSER:  Hilary Knight og de amerikanske hockeyjentene. Foto: NTB Scanpix
KREVER BEDRE BETINGELSER:  Hilary Knight og de amerikanske hockeyjentene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Konfliktnivået rundt USAs kvinnelandslag i ishockey er fortsatt høyt en uke før VM starter. Det amerikanske forbundet har begynt å se seg om etter nye spillere.

De uttatte landslagsspillerne krever bedre lønnsbetingelser og truer med å boikotte mesterskapet på hjemmebane. Forhandlingene pågår fortsatt, men USAs ishockeyforbund har startet jobben med å kontakte spillere som kan tenke seg å steppe inn.

Skal vi tro de misfornøyde landslagsspillerne er det lettere sagt enn gjort.

– Som vi har sagt helt fra starten av, handler dette her om mer enn en erstatning for det nåværende landslaget. Det handler om rettferdighet for kvinnelige spillere nå og i framtiden. En progressiv avtale vil gagne neste generasjon enda mer enn dagens spillere. På grunn av dette, og at de unge spillerne identifiserer seg med oss, er vi sikre på at de vil velge å ikke spille, skriver de amerikanske landslagsspillerne i en felles uttalelse.

USA har vunnet seks av de åtte siste VM-turneringene for kvinner og er regjerende mester. Årets mesterskap innledes førstkommende fredag i Plymouth i delstaten Michigan.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media