Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs keeperyndling ble kidnappet av faren som syvåring

Hope Solo avslører dramatisk barndom i ny selvbiografi.

SUPER-POPULÆR: USA har mange stjerner med til OL i London, men landslagsmålvakt Hope Solo er likevel blant dem som får aller mest oppmerksomhet. Foto: SCANPIX/Drew Hallowell/Getty Images/AFP
SUPER-POPULÆR: USA har mange stjerner med til OL i London, men landslagsmålvakt Hope Solo er likevel blant dem som får aller mest oppmerksomhet. Foto: SCANPIX/Drew Hallowell/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): USAs keeperstjerne Hope Solo har alt som skal til for å være en av landets største stjerner i sommerens OL i London.

De siste ukene har hun knabbet overskriftene med en positiv dopingprøve, og uttalelser om ville sex-tilstander i deltakerlandsbyen.

14. august slipper hun i tillegg sin selvbiografi, og den har fått stor oppmerksomhet i hjemlandet.

Der forteller den kontroversielle målvakten blant annet historien om sin kompliserte far, som Solo hadde et nært forhold til som liten jente, men som hadde mange hemmeligheter hun ikke fikk vite før hun ble eldre.

Fremmede kvinner
Da Hope Solo var syv år, hadde faren Gerry og moren Judy skilt seg. Gerry var stadig i problemer med loven, forsvant sporløst til tider, og han stjal penger fra både Judy og hennes foreldre.

Men en dag dukket han opp for å ta med Hope og broren Marcus på baseballkamp. Han hentet dem ved huset i Richmond, og kjørte helt til Seattle.

- Vi var så spente, vi skulle til storbyen med pappa. Han gjorde alt for å gjøre turen spesiell. Vi fikk is og kinamat, og besølte Space Needle og Pacific Science Center. Vi bodde på hotell, skriver Solo i boken, gjengitt av NBC.

Men noen dager etter skjønte selv syvårige Solo at noe var galt. Faren påsto plutselig at moren hadde ringt og sagt at de kunne forlenge turen. Fremmede kvinner dukket opp på hotellrommet midt på natta.

Så en dag tok Gerry barna med til en bank i Seattle for å løse inn en sjekk. Rett innenfor døra ble han omringet av politi, lagt i jern og kastet inn i en politibil.

- Han ble kjørt vekk, og Marcus jeg sto alene igjen på fortauet i storbyen, forlatte og vettskremte, skriver Hope Solo.

Anklaget for mord
En av de fremmede kvinnene hadde angitt faren til politiet. Hjemme i Richland fikk mor Judy beskjed om hvor barna hennes var, og Hope og broren ble hentet av politiet.

FLERE STRENGER: Solo har også vært med i den amerikanske versjonen av Skal Vi Danse, noe som neppe skadet imaget hennes. Foto: SCANPIX/AP/ABC/Adam Taylor
FLERE STRENGER: Solo har også vært med i den amerikanske versjonen av Skal Vi Danse, noe som neppe skadet imaget hennes. Foto: SCANPIX/AP/ABC/Adam Taylor Vis mer

- Et par dager etter at jeg kom hjem til Richland, fylte jeg åtte år. Og jeg så ikke faren min igjen på en veldig lang stund, skriver hun.

Faren slapp ut av fengsel etter hvert, men det tok flere år før Hope Solo fikk et forhold til ham igjen. Dramatikken var heller ikke over for den mildt sagt fargerike mannen.

I 2001 ble han anklaget for drap, og mistanken hang ved ham til han døde av hjerteinfarkt i 2007. Det var rett før VM, og Hope Solo spredte deler av sin fars aske bak seg i målet før hver av USAs kamper i den turneringen.

- Han holdt på hemmelighetene sine, og tok dem med seg i graven, sier Hope Solo til Newsweek.

- Jeg tror han til slutt ville fortalt barna sine hvem han egentlig var, men det tidspunktet kom aldri, sier hun om sin mystiske far.

Hope Solo har etter hvert blitt blant USAs mest populære idrettskvinner, og er blant spydspissene i sommerens OL-tropp.

SELVBIOGRAFI: Hope Solo blottlegger barndommen i den kommende boka.
SELVBIOGRAFI: Hope Solo blottlegger barndommen i den kommende boka. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media