USAs kontroversielle keeper­yndling ble hatet etter OL, men etter dette bildet ble det enda verre

«Gå tilbake på kjøkkenet».

KAMPANJE: «The future i$ equal» står det på t-skjorta til Hope Solo. Plaggene er en del av en kampanje for lik lønn for mannlige og kvinnelige landslagsspillere i USA, men tilbakemeldingene har satt henne helt ut. Foto: Instagram
KAMPANJE: «The future i$ equal» står det på t-skjorta til Hope Solo. Plaggene er en del av en kampanje for lik lønn for mannlige og kvinnelige landslagsspillere i USA, men tilbakemeldingene har satt henne helt ut. Foto: InstagramVis mer

(Dagbladet): Helt siden hun slo gjennom, har kontroverser fulgt i kjølvannet til den amerikanske keeperen Hope Solo.

Hun ble arrestert for å fysisk ha gått til angrep på sin egen familie, hun har lagt ut om OL-deltakeres sexdrift og nakenbilder av henne ble lekket på nettet.

Under sommerens OL i Rio rakk hun å gjøre seg til uvenn med både arrangøren og Sveriges landslagstrener Pia Sundhage - noe som førte at hun ble kastet ut av landslaget.

Etter dette fikk hun også hard medfart i hjemlandet.

I tillegg har hun vært en forkjemper for økt lønn for de amerikanske fotballjentene, men ingenting har ifølge henne selv ført til like mye hets og ubehagelige meldinger som hennes siste utspill.

«Gå tilbake på kjøkkenet»

Solo la nemlig for tre uker ut et innlegg på sin Instagram-konto der hun poserte med en t-skjorte med teksten: «The future i$ equal» («Framtiden er likestilt»). Disse t-skjortene er også tilgjengelige for kjøp, og er nok et hint om den skjeve betalingen til amerikanske landslagsspillere.

Men reaksjonene har ikke på noen måte vært udelt positive. Til magasinet Good forteller hun hvor krasse noen av tilbakemeldingene har vært.

- Dere kan umulig forstå den mengden hat jeg har mottatt. Jeg er vant til at folk synes jeg er stor i kjeften, og det gjør meg ingenting. Men å se denne typen hat mot kvinner som kjemper for likestilling, kvinner som vil ha like lønninger, er uforståelig, sier Solo.

- Folk sier «gå tilbake på kjøkkenet, «kvinnelige utøvere suger», «vi hater å se på dameidrett». Det hatet er så utbredt i vårt samfunn.

Fordommer

En ting hadde vært om meldingene bare kom fra anonyme nettroll, men i artikkelen forteller Solo også om hvordan fordommene visstnok skal være forankret i forbundet.

Hun peker også på at de lavere lønningene er et resultat av patriarkiet som rår.

- Jeg har hørt kommunikasjonssjefen i forbundet kalle oss for jenter i stedet for kvinner. Det kan godt hende at det ikke er med overlegg, men jeg tror mannsjåvinismen er institusjonalisert i USA og fobundet er ikke noe unntak.

Last chance to get your FUTURE I$ EQUAL shirt (ends midnight PST)! Link to purchase shirt in bio!

A photo posted by Hope Solo (@hopesolo) on