Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs kvinnelandslag enkelt videre etter 3-0-seier

Storbritannia og Brasil også klare for kvartfinale.

ENKELT VIDERE: Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball sikret seg plass i kvartfinalen i OL etter 3-0 mot Colombia lørdag. Også Brasil og Storbritannia er videre. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
ENKELT VIDERE: Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball sikret seg plass i kvartfinalen i OL etter 3-0 mot Colombia lørdag. Også Brasil og Storbritannia er videre. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

Det amerikanske kvinnelandslaget i fotball sikret seg plass i kvartfinalen i OL etter 3-0 mot Colombia lørdag. Også Brasil og Storbritannia er videre.

I en fysisk tøff og til tider dårlig fotballkamp, var det ingen tvil om at det skulle ende med amerikansk seier på Hampden Park i Glasgow.

Et perfekt langskudd av Megan Rapinoe fra 23 meter ga USA ledelsen etter litt over en halvtime. Ballen gikk høyt, men midt i mål.

Den fysiske duellen så ut til å gå litt for langt da Abby Wambach tilsynelatende fikk et spark i ansiktet av Lady Andrade sju minutter før pause. Dommeren oppfattet ikke situasjonen.

Colombianerne jobbet hardt, men var aldri spesielt farlig offensivt. Annen omgang bar preg av mange stopp i spillet, men de amerikanske jentene sørget for å avslutte kampen med to mål til. Wambach scoret sitt 140. landslagsmål i det 73. minutt med et lavt skudd i hjørne, mens Carli Loyd gjorde 3-0 kort tid etter.

USA er sikret kvartfinalebillett, men ønsker å ta gruppeseieren i siste kamp mot Nord-Korea på Old Trafford tirsdag. Amerikanerne er tittelholder i turneringen.

Nord-Korea gikk på en stjernesmell mot Frankrike i lørdagens siste kamp. Frankrike vant hele 5-0 med scoringer av Laura Georges, Elodie Thomis, Marie-Laure Delie, Wendie Renard og Camile Catala, de fire siste i siste halvdel av annen omgang.

Brasil fikk det tøft mot New Zealand i Cardiff. Først fire minutter før slutt fikset Cristiane 1-0 for laget som jaktet sitt første OL-gull. Brasilianerne har vunnet sølvet i de to foregående OL.

I samme gruppe vant vertsnasjon Storbritannia 3-0 over Kamerun. To mål av Casey Stoney (18.) og Jill Scott (23.) tidlig i første omgang la grunnlaget for seieren. Stephanie Houghton scoret i sluttminuttene. Britene har dermed seks poeng og er også videre til kvartfinalen. Det blir en ren duell mot Brasil om gruppeseieren tirsdag.

Sverige greide tidligere lørdag 0-0 mot verdensmester Japan og tok et langt steg mot kvartfinale. Canada vant 3-0 over gruppens svakeste lag Sør-Afrika og er også med i kampen om å gå videre.

De to beste i hver gruppe og to av tre treere går til kvartfinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media