President Donald Trump:

USAs landslagskaptein Michael Bradley: - Jeg er lei meg og flau over Trump

Flere idrettsprofiler ut mot presidenten.

KRITISK: USAs landslagskaptein Michael Bradley kritiserer sin ferske president kraftig etter de første ukene med Trump-styre. Foto: NTB Scanpix/John Dorton/ISI
KRITISK: USAs landslagskaptein Michael Bradley kritiserer sin ferske president kraftig etter de første ukene med Trump-styre. Foto: NTB Scanpix/John Dorton/ISI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): President Donald Trumps innreiseforbud til USA for besøkende fra sju land skaper reaksjoner også i idrettsverdenen.

I går trodde langdistansekongen Mo Farah lenge at han ville bli rammet av restriksjonene, og fryktet han ville bli forhindret fra å komme hjem til familien sin i USA.

Uvitende og fordomsfull

Farah ble født i Somalia, et av de sju omtalte landene (Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen), og har bodd i USA i seks år.

- 1. januar i år ble jeg gjort til ridder av dronningen. 27. januar ser det ut til at president Donald Trump har gjort meg til en fremmed, skrev 33-åringen på sin Facebook-side, og kalte Trumps politikk «uvitende og fordomsfull».

- Jeg ble ønsket velkommen av Storbritanna da jeg kom fra Somalia som åtteåring, og fikk sjansent til å følge drømmene mine. Jeg har vært stolt av å representere landet mitt, vinne medaljer for det britiske folk og få æren av en riddertittel. Min historie er et eksempel på hva som kan skje om medfølelse og forståelse går foran hat og isolasjon, fortsatte Farah.

Senere presiserte det britiske utenriksdepartementet ifølge BBC at innreiseforbudet for de med dobbelt statsborgerskap kun ville gjelde dersom man reiser til USA direkte fra et av de sju berørte landene, noe som dermed utelukker Mo Farah, som for tiden trener i Etiopia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer