USAs mest populære maskot ble drapstruet av Secret Service

- Kom nær presidenten, og vi skyter for å drepe. Er det forstått?

TRIVELIG PAR: Her lager maskotene Mr. og Mrs. Met liv på stadion før en baseballkamp mellom New York Mets og Detroit Tigers på Citi Field stadion i august i fjor. I 1997 ble imidlertid Mr Met truet på livet av en svartkledd agent fra Secret Service. Foto: Jim McIsaac / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
TRIVELIG PAR: Her lager maskotene Mr. og Mrs. Met liv på stadion før en baseballkamp mellom New York Mets og Detroit Tigers på Citi Field stadion i august i fjor. I 1997 ble imidlertid Mr Met truet på livet av en svartkledd agent fra Secret Service. Foto: Jim McIsaac / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De som har forsøkt seg som maskot på et eller annet idrettsarrangement kan sikkert peke på flere mindre trivelige aspekter ved jobben:

Det blir fort varmt inni det store kostymet. Å holde koken før, under og etter arrangementet koster helt sikkert masse krefter. Samtidig må du kanskje tåle mobbing og tilrop fra motstanderfansen.

Å bli skutt, derimot, er stort sett ikke en del av maskothverdagen.

Drapstrusler For 17 år siden var det imidlertid akkurat det, «Mr Met» - som er kåret til USAs mest populære maskot - ble truet med, og det av selveste Secret Service.

Den trivelige, storskallede karen, som ble født i 1962 og er maskot for New York Mets, hadde dratt på seg drakta og forberedte seg til kamp hjemme på Shea Stadium i 1997.

Da kom en dresskledd agent fra Secret Service bort til ham. Bakgrunnen var at president Bill Clinton var tilstede på stadion, skriver USA Today.

- Vi har snikskyttere rundt hele stadion i tilfelle noe skjer, sa agenten til maskoten, før han fortsatte:

- Gjør det du pleier å gjøre, og ingen vil plage deg. Men kom nær presidenten, og vi skyter for å drepe. Er det forstått? spurte han strengt, før han gjentok seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer