Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs sandvolley-kvinner vil ikke ha på seg mer enn bikini

- Ukomfortabelt med shorts.

FORETREKKER BIKINI: Under OL i London kan sandvolleyballutøverne ha på seg akkurat hva de vil, men ikke alle ønsker å ha på noe mer enn minst mulig under lekene. 
Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
FORETREKKER BIKINI: Under OL i London kan sandvolleyballutøverne ha på seg akkurat hva de vil, men ikke alle ønsker å ha på noe mer enn minst mulig under lekene. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): I mars ble det kjent at det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) fjernet det omstridte påbudet om at sportens kvinner må spille sandvolleyball i bikini.

For å gi kvinner mulighet til å respektere sin kultur og religion er nå det meste tillatt, og spillerne kan ha på seg både tights og shorts som rekker ned til tre centimeter over knærne. De kan også bruke overdeler med ermer.

De amerikanske jentene har derimot ingen planer om å kle på seg mer.

- Vi er ikke ukomfortable i bikiniene. Når du vokser opp i sørlige California er det det du har på deg på sommeren fra du er liten til nå, sier OL-utøver Jennifer Kessy, ifølge Daily Mail.

Hun får støtte av troppkamerat Misty May-treanor.

- Jeg vokste opp på stranda, jeg vokste opp i bikini. Det du ser er det du får, det er ingen retusjering, sier hun.

Omdiskutert
Bikinipåbudet har vært omdiskutert siden det ble innført i 1998. Idrettsforskere og likestillingsforkjempere kalte det kjønnsdiskriminerende, ettersom gutta fortsatt kunne spille i vide shortser og t-skjorter.

Blant utøverne har meningene variert, fra matthet over hele diskusjonen, til irritasjon over reglene.

Nå kan alle altså ha på seg hva de vil, men Norges største sandvolleyball-profil Iver Horrem mener regelendringen er ødeleggende for sporten.

- Det er veldig skuffende. Sandvolleyball er en idrett som skal spille på hud, lår og kropp. Det er en del av «gamet». Regelendringen tar vekk noe av sjarmen med idretten. Sandvolleyball skal være en sexy idrett, sa Horrem til Dagbladet i mars.

Ukomfortabelt med shorts
Jen Kessy mener fortsatt bikinien er det mest praktiske plagget for sandvolleyball.

- Det er det mest komfortable å ha på seg. Vi kan utforme dem akkurat slik vi vil, de kan være større eller mindre. Er det kaldt, kan vi ta mer klær på, men vi kommer ikke til å ta på oss shorts. Det er ukomfortabelt, du får sand i lommene overalt. Men andre kan velge det om de vil, sier hun.

Samtidig er de amerikanske kvinnene glad for at de som ønsker å ha på seg mer klær under OL i London nå har muligheten.

- Vi vil at kvinner fra alle religioner skal kunne drive med sporten vår, og om de ikke kan gjøre det på grunn av kleskoden er ikke det ok, sier Jen Kessy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media