USAs sjokktap får Klinsmann til å undre

- Må ta en prat med spillerne.

JUBLET: Lille Panama slo USA i bronsefinalen i Gold Cup. Foto: Scanpix
JUBLET: Lille Panama slo USA i bronsefinalen i Gold Cup. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA-trener Jürgen Klinsmann skjønner ikke hva som gjorde at det bare ble fjerdeplass til amerikanerne i Gold Cup i fotball.

Laget spilte seg fram til bronsefinalen, men der ble det 1-1 mot Panama etter scoringer i annen omgang. Ekstraomgangene endte målløse, men i straffesparkkonkurransen slo Panama til med 3-2 seier.

Hvordan det kunne skje, forstår tyske Klinsmann lite av. Det amerikanske laget slo både Tyskland og Nederland i oppvarmingskamper i juni, men da det ble alvor, klarte ikke Klinsmanns utvalgte å hevde seg.

- Vi kunne ha vunnet denne Gold Cup-turneringen, men gjorde ikke det. Derfor gjelder det å ta lærdom av det som skjedde. Vi må analysere kampen i tillegg til å ta en skikkelig prat med spillerne. Dette arbeidet må starte straks, sa den amerikanske landslagssjefen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Nederlaget i bronsefinalen er ikke den eneste nedturen Klinsmann og co. har fått de siste dagene, for det er ikke mer enn fire dager siden Jamaica overrasket og sjokkerte amerikanerne med å vinne 2-1 i semifinalen.

Etter skuffelsen i årets Concacaf-mesterskap slo Klinsmann fast at han var sikker på at amerikanerne ganske raskt skulle klare å slå voldsomt tilbake.

Etter bronsekampen natt til søndag har Panama nå en seier over USA i fotball. Det er blitt 12 nederlag, men også fire uavgjorte kamper mellom de to lagene. Det er helt klart at det var «lillebror» som stilte «storebror» i skyggen i Philadelphia lørdag kveld (amerikansk tid).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer