JUBLET: Lille Panama slo USA i bronsefinalen i Gold Cup. Foto: Scanpix
JUBLET: Lille Panama slo USA i bronsefinalen i Gold Cup. Foto: ScanpixVis mer

USAs sjokktap får Klinsmann til å undre

- Må ta en prat med spillerne.

USA-trener Jürgen Klinsmann skjønner ikke hva som gjorde at det bare ble fjerdeplass til amerikanerne i Gold Cup i fotball.

Laget spilte seg fram til bronsefinalen, men der ble det 1-1 mot Panama etter scoringer i annen omgang. Ekstraomgangene endte målløse, men i straffesparkkonkurransen slo Panama til med 3-2 seier.

Hvordan det kunne skje, forstår tyske Klinsmann lite av. Det amerikanske laget slo både Tyskland og Nederland i oppvarmingskamper i juni, men da det ble alvor, klarte ikke Klinsmanns utvalgte å hevde seg.

- Vi kunne ha vunnet denne Gold Cup-turneringen, men gjorde ikke det. Derfor gjelder det å ta lærdom av det som skjedde. Vi må analysere kampen i tillegg til å ta en skikkelig prat med spillerne. Dette arbeidet må starte straks, sa den amerikanske landslagssjefen.

Nederlaget i bronsefinalen er ikke den eneste nedturen Klinsmann og co. har fått de siste dagene, for det er ikke mer enn fire dager siden Jamaica overrasket og sjokkerte amerikanerne med å vinne 2-1 i semifinalen.

Etter skuffelsen i årets Concacaf-mesterskap slo Klinsmann fast at han var sikker på at amerikanerne ganske raskt skulle klare å slå voldsomt tilbake.

Etter bronsekampen natt til søndag har Panama nå en seier over USA i fotball. Det er blitt 12 nederlag, men også fire uavgjorte kamper mellom de to lagene. Det er helt klart at det var «lillebror» som stilte «storebror» i skyggen i Philadelphia lørdag kveld (amerikansk tid).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram