FORELSKET SEG: Gus Kenworthy har ikke bare en medalje av sølv, han har også et hjerte av gull (beklager, journ.anm). Nå jobber 22-åringen for å redde disse løshundene ut av Sotsji, og hjem til USA: Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/Twitter
FORELSKET SEG: Gus Kenworthy har ikke bare en medalje av sølv, han har også et hjerte av gull (beklager, journ.anm). Nå jobber 22-åringen for å redde disse løshundene ut av Sotsji, og hjem til USA: Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/TwitterVis mer

USAs sølvhelt vil redde denne løshund-familien fra døden og fly dem hjem

Hundeelskeren Gus Kenworthy.

SOTSJI (Dagbladet): Gus Kenworthy var en av de tre amerikanerne som snøt Andreas Håtveit for å ta OL-medalje i sitt siste løp som slopestyle-kjører, men 22-åringen har snakket vel så mye om hunder som om ski de siste dagene.

Sølvvinneren har nemlig tatt inn en familie med løshunder, og planlegger nå å ta dem med hjem til USA.

- De vandret bare rundt utenfor mediesenteret. Jeg elsker hunder, og de var fantastiske. Jeg vil gjøre det jeg kan for å få dem med, sier han etter et av forsøkene sine i Rosa Khutor i dag.

Venner og familie står klare Fire valper og moren deres har han lagt sin elsk på, og allerede i går twitret han bilder av de unektelig sjarmerende pelsdyrene.

Nå har han ordnet med hundehus, og flyselskapet sier det ikke er noe problem å få dem med på flyet.

- Jeg har avtalt vaksinering, og alt er i orden. Det er litt vanskeligere med moren, for det gjelder andre regler, men jeg håper å få med henne også. Hun var så beskyttende og god mot valpene, sier Kenworthy.

- Jeg har venner og familie som allerede har tilbudt seg å overta valper når jeg kommer hjem, og de vil også ta seg av moren, sier han.

Milliardær med samme misjon Behandlingen av løshundene i og rundt Sotsji har fått mye kritikk i ukene før og under OL, da det ble rapportert at lokale firmaer satte ut gift og på andre måter tok liv av dyrene for å fjerne dem fra de besøkendes åsyn.

Fortsatt er det mange av dem i OL-byen, og hunder kan stadig ses både nede i dalen der pressen holder til, og utenfor sperringene rundt arenaene oppe i fjellene.

En av Russlands rikeste menn prøver forøvrig også å redde hundene i Sotsji. Milliardæren Oleg Deripaska har bygget hundehjem for løsvalpene i Baranovka, en by ikke langt unna.

Deripaska har ifølge BBC reddet over 140 hunder så langt, og mange av dem er blitt omplassert.