USAs største idrettsikon: 86 år siden ballen fløy til himmels og ble der oppe

Legenden Babe Ruth.

TREFFSIKKER. Babe Ruth traff godt og slo hardt. Det gjorde ham til en legende. Her er baseballegenden avbildet i en kamp for New York Yankees i 1932. Foto: AP.
TREFFSIKKER. Babe Ruth traff godt og slo hardt. Det gjorde ham til en legende. Her er baseballegenden avbildet i en kamp for New York Yankees i 1932. Foto: AP.Vis mer

(Dagbladet): 11. august 1929 småjogget Babe Ruth rundt baseballbanen Cleveland's League Park, over de fire basene og satte en historisk rekord.

For 86 år siden i dag, hadde han nettopp slått ballen over muren bak tilskuerne og ut av stadion. Han ble den første som leverte 500 home runs. Det skjedde med det første slaget hans i kampen.

Den historiske ballen ble plukket opp i Lexington Road av en guttunge. Babe fikk ballen som sitt klenodium. Gutten fikk autografen til det store ikonet på en ny ball og 20 dollar i finnerlønn.

Babe Ruth var allerede berømt, men ble en legende etter dette slaget. Man kan si at ballen fortsatt går i bane rundt jorda.

Mannen var av det svært joviale slaget med bøtter av sjarm som han øste ut av. Han donerte til veldedige formål av sine store inntekter. Han brukte også tiden sin på sykehusbesøk til rammede barn og ungdom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.