Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs største ukeblad oppfordrer alle til å heie på Norge

Vel og merke når amerikanerne er ute.

GODE GRUNNER: Amerikanske People Magazine synes amerikanerne skal støtte Norge under lekene i Sotsji. Silje Norendal er en av mange årsaker til dette. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
GODE GRUNNER: Amerikanske People Magazine synes amerikanerne skal støtte Norge under lekene i Sotsji. Silje Norendal er en av mange årsaker til dette. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg alt som skjer i Sotji i vårt OL-studio

(Dagbladet): People Magazine er en av de virkelige tungvekterne i magasinverdenen.

Med nesten 50 millioner lesere verden over, når de ut til et ikke ubetydelig publikum. Og i disse OL-dager har de lagt sin elsk på den norske troppen.

På mandag lanserte magasinet en rekke grunner til at deres lesere burde holde en knapp på Norge i samtlige konkurranser. Selvsagt så lenge amerikanerne er ute av konkurransen.

Leverer alltid De skriver at Norge er en mester på de «usexy» idrettene som langrenn og skiskyting, og at man samtidig har en garanti for at du ikke kommer til å bli skuffet.

Norge har nemlig en tendens til å levere.

De roser også den norske idrettskulturen og siterer en artikkel i Wall Street Journal som beskriver en landsomfattende «alle er vinnere»-mentalitet.

Og selv om vi (for ærlige skal vi være) har hatt stor suksess, lar vi ikke denne gå til hodet på oss. Dermed er vi, ifølge avisen, lette å like i tillegg.

Er det feil? People trekker også frem stilen til de norske utøverne. De norske curlingguttas bukser har nærmest blitt en klisjé, men Ståle Sandbechs noe improviserte hanekam på medaljeutdelingen er også noe som noteres i plussprotokollen.

Som om ikke det var nok, synes de jammen meg nordmennene tar seg godt ut også. De skriver:

- Er man grunn om man heier på en atlet fordi han / hun ser bra ut? Antakeligvis. Er det feil? Definitivt ikke.

Hele Norges coronakart