Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs sykkelforbund støtter Armstrong

Sendte brev til føderal dommer.

FÅR STØTTE: Lance Armstrong får støtte fra USAs sykkelforbund i kampen mot Det amerikanske antidopingbyrået (USADA). Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
FÅR STØTTE: Lance Armstrong får støtte fra USAs sykkelforbund i kampen mot Det amerikanske antidopingbyrået (USADA). Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

Lance Armstrong får støtte fra USAs sykkelforbund i kampen mot Det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

Det kom fram i et brev som er sendt til en føderal dommer vedrørende konflikten mellom den sjudobbelte Tour de France-vinneren og det nasjonale antidopingbyrået.

USA Cycling er det nasjonale sykkelforbundet i USA. Forbundet skriver i brevet at de er forpliktet til å støtte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i påstanden om at USADA ikke har myndighet til å dømme Lance Armstrong.

USADA hevder på sin side at myndigheten til å føre en sak mot Armstrong er gitt fra Verdens Antidopingbyrå (WADA). Det nasjonale antidopingbyrået i USA har siktet den tidligere US Postal-, Discovery Channel- og Radioshack-kapteinen for å ha brukt prestasjonsfremmende midler, og hevder å ha bevis for at Armstrong har tatt del i en dopingkonspirasjon.

Armstrong har tatt USADAs siktelse til en føderal domstol i hjembyen Austin, og mener antidopingbyråets voldgiftshøringer nekter ham en grunnlovsfestet rett til en rettferdig rettssak.

I et brev til distriktsdommer Sam Sparks har Armstrongs advokater vedlagt et brev fra USA Cyclings advokat Stephen Hess. I sistnevnte brev slås det fast at USAs sykkelforbund støtter UCI, som de mener har rett til å bidra i saken med sin tolkning av WADAs antidopingregler.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media