Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

USAs utøvere advares mot å bruke dette antrekket ute blant folk i OL-byen

- Det kan sette sikkerheten i stor fare.

OL-ANTREKK: Ralph Lauren er designeren bak OL-antrekket til USA. Nå advares utøverne mot å bruke klærne utenfor sikkerhetssonen. Foto: AP Photo/Ralph Lauren/NTB Scanpix
OL-ANTREKK: Ralph Lauren er designeren bak OL-antrekket til USA. Nå advares utøverne mot å bruke klærne utenfor sikkerhetssonen. Foto: AP Photo/Ralph Lauren/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA lanserte nylig sitt OL-antrekk som har fått en blandet mottakelse i landet. Overdelen er en strikket genser med motiv som stjerner og striper, som selvfølgelig er å finne i det amerikanske flagget. Underdelen er en hvit bukse som blir sammenliknet med en yogabukse.

Det er liten tvil om at antrekket vil vekke oppsikt i OL-byen, noe som kan få en ulempe for utøverne. Antrekket viser tydelig hvor utøverne kommer fra, noe som gjør dem til et enkelt mål for folk med lumske planer.

Utenriksdepartementet advarer nå utøverne i USA mot å gå med det offisielle OL-antrekket for fremtredende i OL-byen Sotsji. Særlig utenfor den såkalte «jernringen» som blir satt opp av russiske sikkerhetsstyrker i Sotsji under OL, men også så fort utøverne er utenfor løypeområdene. Det skriver Wall Street Journal.

Fare for sikkerheten Et brev ble sendt til utøverne som skal konkurrere i det russiske mesterskapet av den olympiske komité i USA.

«Utenriksdepartementet i USA hvil advare mot å bruke klærne til Team USA i områder som ikke er akkreditert, fordi det kan sette din sikkerhet i stor fare», står det å lese i brevet.

Terrortrussel Det har ved flere anledninger blitt snakk om terrortrusselen mot OL i Sotsji, noe som ble ytterligere forsterker av to terroraksjoner 29. og 30. desember i byen Volgograd, der til sammen 34 mennesker ble drept.

Det ble tirsdag igjen stilt spørsmål ved sikkerheten i Sotsji etter at en prominent mistenkt terrorist ved navn Salima skal ha sluppet inn i den nærmest beleirede OL-byen Sotsji.

I sommer lovte sjefen for de ytterliggående islamistene i Nord-Kaukasus, Doku Umarov, å gjøre alt han kunne for å stanse OL i Sotsji.

Ikke redde Det ser ikke ut som de norske utøverne frykter terror under OL. Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud sa til Dagbladet i går at de stolte på det russiske politiet, og at de tenker veldig lite på terrorfaren.

Kona til skihopper Anders Jacobsen velger på sin side å bli hjemme i Norge som følge av trusselen.

Hele Norges coronakart