USAs VM-stjerner saksøker eget forbund

Det er ikke bare i Norge at en kvinnelig fotballstjerne er i strid med forbundet. VM-favoritten USAs spillere har saksøkt sitt fotballforbund.

KJEMPER: Alex Morgan gratuleres med scoring av lagvenninner i USAs kvinnelandslag i fotball. Morgen og 27 andre spillere har saksøkt USAs fotballforbund med krav om like lønnsbetingelser som landets mannlige fotballspillere. Foto: Colin E. Bradley, AP / NTB scanpix
KJEMPER: Alex Morgan gratuleres med scoring av lagvenninner i USAs kvinnelandslag i fotball. Morgen og 27 andre spillere har saksøkt USAs fotballforbund med krav om like lønnsbetingelser som landets mannlige fotballspillere. Foto: Colin E. Bradley, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søksmålet ble levert på kvinnedagen 8. mars, med krav om like betingelser som landets mannlige landslagsspillere. Øverste signatur tilhører lagets største stjerne Alex Morgan, som i siste utgave av Time Magazine presenteres i et førstesideoppslag.

- Før eller side må man sette ned foten. Hvorfor har vi måttet kjempe for dette så lenge, år etter år, spør hun retorisk.

Saken har fått massiv oppmerksomhet i USA, der kvinnelandslaget i fotball er svært populært. 25 millioner så laget vinne VM-finalen i 2015, og det er fortsatt største TV-publikum for en fotballkamp i USA, uansett kjønn.

Da USA-kvinnene spilte treningskamp i Los Angeles i april, møtte filmstjernene Jessica Chastain, Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba og Natalie Portman opp i t-trøyer med støtte til laget i striden med forbundet: «Time's up, pay up!»

Ingen boikott

Mens Ada Hegerberg i sin misnøye med Norges Fotballforbund har sagt nei til landslaget, gjør ikke amerikanerne det samme. Bare noen dager etter at søksmålet ble levert, gikk Morgan og Megan Rapinoe ut og forsikret om at tanken ikke har slått dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer