Usbekistansk leder tatt med dop

En usbekistansk lagleder er tatt med veksthormoner på den internasjonale flyplassen i Sydney. Tollerne på flyplassen hevder at den avslørte OL-lederen har lagt kortene på bordet og at etterforskningen fortsetter.

Foreløpig har ikke tollen i Sydney sagt noe om hvor store mengder stoff som er beslaglagt, men det hevdes at det dreier seg om mer enn bare et par medisinglass. Glassene var merket med veksthormoner, men foreløpig er ikke innholdet i pillene analysert, så tollerne og politiet vet ikke med sikkerhet om det virkelig er forbudte dopingmidler det dreier seg om.

Saken kommer i kjølvannet av at Kina trakk 27 utøvere fra OL-laget sitt onsdag på grunn av mistanke om dopingmisbruk, og australske dopingjegere er allerede godt i gang med å teste utøvere som ankommer OL-landet. Håpet er at cirka 500 utøvere skal testes med tanke på EPO-bruk før lekene starter 15. september.

Australske myndigheter har tidligere uttalt at personer som prøver å smugle dopingpreparater inn i Australia vil bli straffet på lik linje med folk som prøver å smugle narkotika.

Dagbladet.no