Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Useedet spiller knuste Federer

- Han spilte meget bra, skryter sveitseren.

Roger Federer må fortsatt vente på sin første tittel i år. Lørdag ble verdenseneren knust av useedede Mardy Fish i Indian Wells.

Fish brukte bare en drøy time på å feie verdens beste tennisspiller av banen med 6-3, 6-2. Kyssesyken Federer slet med i vinter later til å ha satt ham tilbake mer enn antatt.

Federer var uthvilt etter å ha fått walkover i kvartfinalen fredag, men det hjalp ham lite. Fish er ranket som nummer 98 i verden, men hadde ingen problemer med å spille seg fram til finale mot verdenstreer Novak Djokovic.

- Dette føles ganske bra. Jeg kunne ikke drømt om noe større enn dette, og jeg takker publikum for støtten, sa amerikaneren.

Federer hadde ingen unnskyldning.

- Jeg har aldri tapt for ham før, og jeg har alltid kontrollert kampene mot ham. I dag var det helt annerledes. Han spilte meget bra, og all ære til ham for det. Han slo ballen tidlig og søkte vinnere, sa sveitseren.

- Mest skuffet er jeg over at jeg ikke nådde annenservene hans.

Det er første gang på tre år at Federer taper for en spiller som er så langt nede på ATP-rankingen.

Da Fish overrasket David Nalbandian med seier i tre sett fredag, tok han seg til semifinale sammen med de tre beste i verden.

Djokovic slo verdenstoer Rafael Nadal i semifinalen og forpurret dermed utsikten til en «drømmefinale» mellom Federer og Nadal.

Australian Open-mester Djokovic var like overlegen som Fish skulle være senere lørdag, og vant med samme sifre - 6-3, 6-2.

(NTB)
GOLIAT OG DAVID: Men også denne gangen var det David, Mardy Fish (t.h.), som slo Goliat, Roger Federer. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/SCANPIX
GOLIAT OG DAVID: Men også denne gangen var det David, Mardy Fish (t.h.), som slo Goliat, Roger Federer. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: Useedet spiller knuste Federer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media