Uselviske Haaland hylles: - Unik

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn med en halvtime igjen og endret kampbildet mot Hoffenheim. Men det er 20-åringens uselviske side som får mest oppmerksomhet etter kampen.

<strong>BYTTET INN:</strong> Erling Braut Haaland måtte se den første timen av lørdagens bortekamp mot Hoffenheim fra benken, men da nordmannen kom inn endret han kambildet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
BYTTET INN: Erling Braut Haaland måtte se den første timen av lørdagens bortekamp mot Hoffenheim fra benken, men da nordmannen kom inn endret han kambildet. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Hoffenheim - Borussia Dortmund 0-1 (0-0). Følg Dagbladets fotballsending lørdag fra klokken 20.00

Den norske superspissen var benket fra start av trener Lucien Favre etter å ha spilt samtlige tre landskamper for Norge i landslagspausen.

Borussia Dortmund slet borte mot Hoffenheim og ble til tider holdt i knestående av hjemmelaget. Blåtrøyene presset høyt og kom til flere farligheter, samtidig som Dortmund slet med å komme til sjanser.

Hoffenheim var bare centimetre fra å score etter bare fire spilte minutter, men kom aldri nærmere. Etter drøye timen spilt kom Haaland inn, og derfra og ut tok gjestene mer og mer over kampen.

Drøyt ti minutter etter å ha kommet inn ble Haaland stusset gjennom alene med Hoffenheim-keeper Oliver Baumann. Jærbuen har den siste tiden vist sin uselviske side, og gjorde det samme lørdag ettermiddag.

Alene med Baumann sentret Haaland elegant til Marco Reus som fikk åpent mål og enkelt kunne sette inn 1-0-målet.

PSG-MÅLET: Erling Braut Haaland.

- Gjør ham unik

Dagbladets kommentator Morten P er full av lovord om jærbuen etter kampen og mener lørdagens oppvisning er nok et bevis på hvorfor Erling Braut Haaland er på alles lepper for tiden.

At Haaland for tredje gang på kort tid sentret alene med keeper i stedet for å skyte selv, er det som vekker mest entusiasme hos kommentatoren.

- Det viser at Europas flotteste målscorer også har den evnen. De fleste andre spisser hadde prøvd å avslutte selv, men han gjør det han mener er helt naturlig: Å sentre til den som ligger i best posisjon. Derfor scora Sørloth i Belfast, Reyna før landslagspausen og nå Reus. Den dimensjonen av spillet hans gjør ham bare mer unik, oppsummer Morten P.

- Verdens beste

Like etterpå var Haaland igjen farlig frempå. Ballen ble vippet i gjennom til nordmannen som fra god posisjon dessverre satt ballen utenfor stolpen. Med i underkant av ti minutter igjen var Haaland igjen alene med keeper. Men fra skrått hold satte han skuddet i treverket og ut til utspill fra keeper.

Men ett mål var nok lørdag ettermiddag og Haaland sikret nok en trepoenger for de signalgule.

- Du ser hva han kan og den timinga han har til å være onside og lese spillet. Haaland går ikke offside. Han er helt unik på timing, sier Morten P etter kampen og gir kanskje det absolutte kompliment til en ung jærbu.

- I dag er Haaland en av verdens beste spisser, og blir han litt bedre i lufta, er han verdens beste spiss, slår han fast.

Haaland står nå med 17 mål og fire assist på sine 19 kamper i Bundesliga. Det gir over ett målpoeng per kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer