USIKKER: Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12  i Östersund i ettermiddag, og innrømmer at han drar til VM med en viss usikkerhet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
USIKKER: Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12 i Östersund i ettermiddag, og innrømmer at han drar til VM med en viss usikkerhet. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Usikker Johnsrud Sundby har varmet opp til VM på sofaen

Ikke like selvsikker.

ÖSTERSUND (Dagbladet): Finn Hågen Krogh viste VM-takter, og banket alle på dagens 15-kilometer i Sverige.

Bak finnmarkingen fulgte franske Maurice Manificat og svenskehelten Marcus Hellner, og vi må - uvanlig nok - helt ned til 12. plass på resultatlista for å finne Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby.

Røa-gutten leder fortsatt verdenscupen sammenlagt, men etter å ha brutt 30-kilometeren med skibytte i NM for to uker siden, fortalte han pressen at han var bekymret med tanke på VM-formen og at han kanskje hadde trent for mye og for hardt.

- Jeg driver og surrer rundt i gjørma her, sa han oppgitt til Dagbladet.

Garanterer Dagens 12. plass, 39 sekunder bak lagkompis Krogh, ga ingen krystallklare svar for Sundby, men han tror han vil være i bedre slag når han innleder VM førstkommende lørdag:

- Jeg kommer garantert til å være bedre på lørdag enn det jeg var i dag. Kroppen var ganske bra i en god periode, men jeg fikk det på sisterunden. Jeg gikk forbi Manificat, men det var en elendig vurdering. Jeg burde bare ligget i ryggen hans, sier han til den norske presseflokken.

Da Oslo-gutten får spørsmål om hva han har brukt tida på siden NM, er svaret:

- Siden sist har jeg slappet av. Jeg har ikke tatt det så med ro på mange år, så det er litt nytt for meg.

Da en journalist spør hvor rolig han har tatt det, svarer Sundby med et glimt i øyet:

- Det kommer an på hvem du spør, men i forhold til deg har jeg sikkert ikke tatt det så voldsomt med ro. Men i forhold til min status har det vært rolig og pene dager. Jeg har trent rolig slappet av i Nordmarka, sier han.

Ikke like selvsikker Sundby innrømmer uansett at han er litt usikker før VM-starten, der målet er å vinne det første individuelle mesterskapsgullet i karrieren.

- Jeg er mer spent nå enn det jeg har vært tidligere i vinter. Da har jeg vært fryktelig selvsikker på egen form og egen kapasitet. Jeg går inn i VM med en mer usikker følelse enn det jeg håpet på, sier han.

Han tror uansett at et toppresultat i Östersund i dag ikke ville betydd all verden.

- Det har vist seg at det ikke lønner seg å være helt på topp den siste helga før et mesterskap, men det er aldri noen ulempe å gå fort på ski. Det er i hvert fall greit å fortelle til seg selv at det er greit når det ikke går helt rått den siste helga før mesterskapet, sier han.