Usikker på egen trening: - Et eksperiment

Martin Johnsrud Sundby har prioritert familie foran landslag før kommende sesong. 35-åringen innrømmer at det er tungt å gå på en mesterskapsfri vinter.

TRAVEL: Martin Johnsrud Sundby har dårlig tid med å komme seg i konkurranseform før sesongstart på Beitostølen neste måned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRAVEL: Martin Johnsrud Sundby har dårlig tid med å komme seg i konkurranseform før sesongstart på Beitostølen neste måned. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har dårlig tid. Om bare noen få ukers tid er samtlige satsende skiløpere i Norge på plass på Beitostølen for å innlede sesongen.

- Jeg har en måned på meg nå og det er helt i grenseland på hva jeg trenger for å komme meg i form til å konkurrere med de unggutta her, sier en åpenhjertig Sundby til Dagbladet.

- Jeg vet hva som er optimalt og så vet jeg at jeg ikke gjør ting på akkurat den måten. Likevel må jeg optimalisere det jeg driver meg, forteller Sundby.

Landslagets lengstværende medlem har fått kjøre sitt eget løp denne sommeren og høsten. Hverdagen har gjort at Røa-løperen ikke har i nærheten av like mange samlingsdøgn som kompisene på landslaget.

Kutter treningstimer

Derfor passer det veteranen perfekt at allroundlandslaget for andre år på rad har valgt bort treningssamling i høyden i Alpene sent på høsten. Da hadde ikke Sundby trent med lagkameratene. I stedet er de samlet på hans hjemmebane, i Oslo.

- Som familiefar for to og med mine 35 år får jeg ikke nok hvile med tanke på treningen jeg i utgangspunktet ønsker å gjennomføre. Derfor går jeg ned i antall treningstimer hvert eneste år, sier Sundby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer