Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikker på helsa

Ole Einar Bjørndalen vet ikke om mageinfeksjonen vil påvirke hans VM-sjanser. Men sjuk, det er han ikke.

OBERSTDORF (Dagbladet): - Jeg ble ikke sendt på sjukehus, og det har VG slått altfor stort opp. Det er ingen alvorlighet i dette, i motsetning til hvordan VG framstiller det, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Han sikter til tirsdagens forsideoppslag i tabloidavisa, hvor det sto at Ole Einar var blitt sendt til sjukehus etter smerter i magen.

- Det var noe som ikke stemte under lørdagens renn i Reit im Winkl, og vi bestemte oss for å ta noen prøver for å se om noe var galt. Jeg hadde valget mellom å gjøre det på sjukehuset i området eller dra hjem til Toblach. At jeg ble i Reit im Winkl, var rett og slett fordi det var enklere.

- Lite respekt

Skiskytteresset hevder sjøl at han ikke i særlig grad blir påvirket av hva avisene skriver hjemme i Norge, men på gårsdagens pressekonferanse reagerte han på vegne av familie og venner.

- Jeg har fått meldinger og blitt oppringt av folk i Norge som ikke har fått tak i meg på et par dager, og som lurer på hvor sjuk jeg er. Oppslaget i avisa bryter personverngrensene, og de viser lite respekt for familien min, hevder Bjørndalen.

Sjøl om han er langt friskere enn det kunne virke som i Verdens Gang, er ikke Ole Einar helt sikker på hva infeksjonen er og hva den vil kunne gjøre med VM-innsatsen.

- Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, sier Bjørndalen. - Det gikk ikke bra på lørdag, og jeg er veldig usikker på hva det skyldes. Jeg håper infeksjonen ikke vil få innvirkning på mesterskapet mitt, og jeg må bare gå ut fra at det ikke er betydelig og fortsette som vanlig, sier han.

Vil vurdere

Landslagslege Hans Petter Stokke sier til Dagbladet at det ser ut til å gå bra med Ole Einar, men at det er vanskelig å være kategorisk.

- Det er ikke blitt påvist at infeksjonen skyldes et virus, og fram til nå har utviklingen gått i en positiv retning.


- Men dersom dette endrer seg, vil Ole sette seg ned med oss og vurdere hva vi gjør med resten av VM.

Landslagstrener Krister Sørgård tviler på at VG-oppslaget og fokus rundt den påståtte sjukdommen vil påvirke Bjørndalens VM-innsats dersom han holder seg frisk. - Han er veldig profesjonell og reagerte bare på vegne av dem hjemme. Jeg tror ingen av våre løpere ville latt en sånn sak ødelegge for seg.

Gulldrøm

Bjørndalen er høyaktuell til laget på 15-kilometer skøyting torsdag. Skiskytterkongen satser 50-50 på langrenn og sin vanlige idrett denne VM-sesongen, men innrømmer at det hadde vært ekstra gjevt med et langrennsgull.

- I utgangspunktet rangerer jeg gull i begge idretter like høyt, men det er noe med det at når du har vunnet noe fra før, vil du gjerne vinne noe annet, sier den doble verdensmesteren i skiskyting.

IRRITERT: Ole Einar Bjørndalen er irritert på VG etter tirsdagens oppslag. Her er han i samtale med VGs Trygve Sundbø.