Mike Phelan og Manchester United

- Usikker på om han vil være med videre

Ole Gunnar Solskjær har signert en permanent kontrakt med Manchester United. Det har foreløpig ikke assistent Mike Phelan gjort.

BLIR HAN MED VIDERE? Ole Gunnar Solskjær er klar på at han ønsker å ha med assistenttrener Mike Phelan videre. Foto: REUTERS/Andrew Yates
BLIR HAN MED VIDERE? Ole Gunnar Solskjær er klar på at han ønsker å ha med assistenttrener Mike Phelan videre. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Phelan (56) kom inn i trenerteamet som var ment å være midlertidig da Ole Gunnar Solskjær ble vikarmanager i desember.

Ole Gunnar Solskjær fikk jobben permanent. Det har foreløpig ikke assistentmanager Phelan gjort. Ifølge Manchester Evening News er det fordi han har enkelte bekymringer tilknyttet jobben.

Lokalavisa siterer andre medier, som hevder at Phelan trenger forsikringer fra klubben om hvordan A-laget skal driftes på trenernivå. Han skal ha tanker knyttet til støtteapparatet og rekrutteringssystemet som ble innført siden han sist var i klubben i 2013.

Phelan forlot da klubben sammen med managerlegenden Sir Alex Ferguson.

- Nøkkelperson

Det som var ment å være en midlertidig løsning, ble altså permanent. Ole Gunnar Solskjær har overbevist klubbledelsen og innført en helt annen stemning siden han overtok roret i desember.

Solskjær har uttalt at han ønsker Phelan så vel som Michael Carrick og Kieran McKenna med videre. Men først og fremst Phelan.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

- Han (Phelan) er en nøkkelperson i dette teamet. Klubben og han snakker sammen. Jeg har gitt mine betraktninger til ledelsen og det teamet vi har nå er et jeg ønsker å beholde videre med. Kieran og Michael blir også med videre. Ingen av dem har i alle fall banket på døra min og sagt at de ikke vil være med, sa Solskjær for noen dager siden.

Phelan er sportsdirektør i australske Central Coast Mariners, og må i så fall komme til enighet med klubben om en avgang. Overfor Fox Sports var han imidlertid klar på at han var åpen for å forhandle.

Yndling

Phelan tilbrakte 12 år som trener i klubben, og fem som assistent under Alex Ferguson fra 2008 til 2013. Han ble igjen en del av laget da Solskjær ble hyret som midlertidig sjef i desember.

I forrige uke skrev samme lokalavis, Manchester Evening News, at mye tyder på at Phelan blir med Solskjær videre.

Phelan var manager-ikonet Sir Alex Fergusons trofaste høyre hånd gjennom en årrekke, men ga seg samtidig som Ferguson i 2013.

Ved en rekke anledninger - gjerne på vinterstid - har Phelan stilt på sidelinja i shorts. Det er noe fansen har merket seg.

Det er en detalj de tilsynelatende også elsker. Så mye at de har skrevet en egen sang til ære for assistentmanageren.

«Phelan, hvor er shortsen?» var blant strofene som ble sunget fra tribunen da Manchester United vant tidligere denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer