Usikker på om kneet tåler åtte kamper på elleve dager

Hammerseng er spent.

• Dagbladet.no følger kveldens kamp mot Slovenia direkte klokka 19.15.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Både Gro Hammerseng og Katja Nyberg gjorde comeback på landslaget i høst, etter at henholdsvis kne- og skulderskade plasserte dem foran tv under VM i fjor.

Nå venter et knalltøft europamesterskap hvor den norske målsettingen er å ta medalje.

I så fall blir det åtte kamper på elleve dager på håndballjentene.

- Skal bli spennende

Det er tøft for alle, men kanskje spesielt tøft for de to Ikast-spillerne som ikke har det samme treningsgrunnlaget som de andre.

Og så blir det spennende å se om kneet og skulderen holder.

- Jeg aner ikke. Jeg har ikke vært i en slik situasjon før, så det skal bli spennende, sier kaptein Hammerseng.

TILBAKE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng er tilbake i landslagsdrakta, og går noen tøffe dager i møte. Foto: SCANPIX
TILBAKE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng er tilbake i landslagsdrakta, og går noen tøffe dager i møte. Foto: SCANPIX Vis mer

Dagbladet.no snakker med henne etter den siste skikkelige treningsøkta før kveldens kamp mot Slovenia. Hun har støttebandasje på det høyre kneet, men kan berolige håndballinteresserte nordmenn:

- Jeg har ikke vondt.

Ingen fasitsvar

Hammerseng er vant til å spille kamper to ganger i uka i Danmark, men det er ikke i nærheten av like tøft som det hun nå skal gjennom.

- Det er umulig å si om kneet tåler det, for det finnes ingen fasitsvar på slike ting. Derfor er det viktig at jeg tar det med ro når jeg kan det, mellom kampene, sier hun.

Og legger til:

- Husk at vi er mange som skal dele på å spille. Det er ikke slik at jeg må eller skal spille hele tida.

- Må skje noe i hodet

Usikker på om kneet tåler åtte kamper på elleve dager

Også Katja Nyberg sier hun er 100 prosent frisk i skulderen. Men det betyr ikke det samme som at armen er like sterk som den var før skaden.

- Armen er bra nok nå, men jeg håper den blir bedre. Jeg mangler litt når det gjelder styrke, sier hun til Dagbladet.no.

Den hardtskytende bakspilleren forteller at skulderen skal tåle åtte kamper på elleve dager. Da er det verre med hodet ...

- Det må skje noe i hodet også. Det er viktig at jeg slipper meg løs, og ikke tenker på skulderen.

PS! Marit Breivik fortalte i formiddag at Terese Pedersen og Anne Kjersti Suvdal står over kveldens kamp. - Alle spillerne skal i gang i løpet av de første kampene, og denne gangen hviler de to. Alle 16 er gode nok til å spille i EM, sier Breivik.

PÅ PLASS I SVERIGE: Gro Hammerseng og Katja Nyberg var en snartur innom Liseberg i går.
TA DET MED RO! Dette bildet betyr ingenting ... Gro Hammerseng tar bare ikke noen sjanser, og bruker støttebandasje etter trening.