USIKKERT KORT? Målene til Peter Sagan (til venstre) i Tour de France er trolig ikke helt sammenfallende med målene til Tinkoff-Saxo og Alberto Contador (midten) i samme ritt. Her fra Tirreno-Adriatico tidliger i år. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Epa / NTB scanpix
USIKKERT KORT? Målene til Peter Sagan (til venstre) i Tour de France er trolig ikke helt sammenfallende med målene til Tinkoff-Saxo og Alberto Contador (midten) i samme ritt. Her fra Tirreno-Adriatico tidliger i år. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Epa / NTB scanpixVis mer

Usikker på Sagans Tour de France-plass

Får ikke «kongen av poengtrøya» være med på laget?

(procycling.no): Etter Giro d'Italia kunne Tinkoff-Saxo feire sammenlagttriumf til Alberto Contador, akkurat slik de ønsket og hadde som uttalt mål på forhånd.

Nå starter jobben med å gjenskape prestasjonen og greie den «umulige dobbelen» med Contador i spissen under Tour de France.

Når touren står for tur om nøyaktig en måned, venter nye kraftprøver. Årets rute er ventet å bli en kamp mellom klatrespesialistene og setter mindre krav til tempoferdigheter enn tilfellet har vært på årevis.

Fjorårets vinner av klatretrøya og etappevinner på to av dagene, Rafal Majka, forventes å være klar til å bistå som Contadors fremste hjelper i fjellene.

Hva som skjer med de siste tre årenes vinner av den grønne poengtrøya i Tour de France, Peter Sagan, virker mer usikkert.

Danske Michael Valgren Andersen lå i hardtrening i høyden sammen med landsmann Chris Anker Sørensen på Sicilia før de reiste til Tour des Fjords nylig. Begge er gode kandidater til å fylle plasser på Tinkoff-laget når «Le Grand Depart» skjer i nederlandske Utrecht 4. juli.

- Har fått gode signaler
Valgren mener å være godt i rute til å gjøre en jobb for lagets spanske kaptein på franske veier. Han føler også at han har mottatt gode signaler fra lagledelsen angående en startplass.

- Det er planen at jeg skal kjøre Tour de France. Sånn som det er nå, så vet jeg faktisk ikke helt hvor jeg står. Det er mye som kan skje fortsatt. Jeg håper, men ingenting er sikkert før jeg står med startnummeret på ryggen, sier Valgren til BT.

Videre deler 23-åringen noen tanker om hvike andre navn som er aktuelle for den samme plassen han ser for seg på Tinkoff-Saxos Tour de France-lag.

- Valget står mellom Daniele Bennati, Maciej Bodnar og kanskje Peter Sagan. I den dialogen jeg har hatt med laget, er indikasjonene gode. Det virker som jeg skal kjøre Tour de France, men noen bekreftelse har jeg ikke fått, påpeker den danske landeveismesteren.

Ting tyder altså på at Tour de France-profilen Sagan heller ikke har fått klarsignal.

Andre oppgaver
Den nå sparkede Tinkoff-laglederen Bjarne Riis uttalte også i fjor at Sagan måtte regne med andre fokusområder da han skrev under for dem.

Den gangen sa Riis at Sagans eventuelle kamp om grønn poengtrøye ikke ville bli prioritert på et tourlag med Contador som kaptein.

Tinkoff-Saxo klarte uansett å gjøre nok til å vinne Giro d'Italia gjennom en særdeles tøff rute nylig. Innsatsen holdt til å få med seg den rosa trøya og «trofeet som aldri slutter» på hjemreisen fra Milano.

At laget ikke vil gjøre om mye på framgangsmåten i Tour de France er dermed mer enn sannsynlig.

I giroen stilte det russiskeide storlaget et rutinert og klatresterkt mannskap. Ivan Basso, Michael Rogers, Matteo Tosatto, Manuele Boaro, Sérgio Paulinho, Roman Kreuziger, Ivan Rovnij og Christoffer Juul-Jensen bidro som dedikerte hjelpere for Alberto Contador gjennom rittet.

Riktignok havnet laget godt bak Astana i lagkonkurransen. Kreuziger og Rogers var dem som plasserte seg nærmest Contador, helt nede på 28.- og 33.-plass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.