Usikkerhet om regelendring kan koste Norge OL-plasser

- Vi kunne fått flere ryttere med, sier sportsdirektøren.

POENGSANKERE: Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kan oppnå fordeler ved det nye poengsystemet, men det vil ikke bidra til flere OL-plasser i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POENGSANKERE: Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff kan oppnå fordeler ved det nye poengsystemet, men det vil ikke bidra til flere OL-plasser i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Som procycling.no tidligere meldte, vil et nytt poengsystem bli tatt i bruk fra og med 2015-sesongen.

Les mer: Innfører kontroversielt poengsystem.

Den internasjonale sykkelunionen, UCI, gjør den ikke gjeldene til førstkommende VM og OL. Det kan koste Norge startplasser.

«Alle» løp tellerDet nye systemet gjør at blant annet at en monumentseier er verdt like mange poeng som en hvilken som helst annen klassiker i verdenstouren, og treukersrittene blir likestilt hva gjelder poeng.

Rytterne får også med poengene fra alle UCI-ritt på verdensrankingen. Det i motsetning til før, hvor kun verdenstourløp som Tour de France ga poeng for proffrytterne.

Rankingen definerer hvor stort lag hver enkelt nasjon får stille med i mesterskap, men da er det det gamle rankingsystemet som skal benyttes.

- For å kunne assistere og evaluere overgangen (til nytt poengsystem, jou.anm.), vil ikke endringene gjelde for kvalifiseringsreglene til OL i Rio 2016 og VM 2015. Kvalifiseringen vil i de tilfellene gjelde ut fra reglene fra 2014-sesongen, skriver den internasjonale sykkelunionens pressetalsmann, Louis Chentaille, til procycling.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.