Usikkerhet rundt Haaland: - Åpent

Erling Braut Haaland (21) ser ut til å miste skjebnekampene mot Tyrkia og Montenegro, ifølge Dortmund. Norges Fotballforbund har ennå ikke gitt opp håpet om å få Haaland klar.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland spiller ikke i helga for Borussia Dortmund. Det bekrefter Borussia Dortmund-trener Marco Rose på en pressekonferanse fredag.

- Erling prøvde, men smertene er for fortsatt for store. Han vil være hos oss og vil ikke reise med det norske landslaget, sier Rose på pressekonferansen.

Ifølge Rose vil Haaland ikke være klar for å spille i de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro.

Norges Fotballforbund mener på sin side at ikke alt håp er ute.

- Vi hadde håpet på bedre nyheter rundt Erling, men holder den foreløpig åpen, sier landslagssjef Ståle Solbakken i en pressemelding.

- Fortsatt usikkert. Vi holder kontakten med legen i Dortmund daglig, skriver landslagslege Ola Sand i en SMS til Dagbladet.

- Kjære BVB-fans. Jeg kan ikke spille i morgen. Jeg er skadet. Jeg kommer snart tilbake. Heia Dortmund, skriver Haaland på Twitter.

Norge møter Tyrkia borte i Istanbul 8. oktober og Montenegro på Ullevaal stadion 11. oktober. Utfallet der kan bli avgjørende for lagets VM-sjanser. Ståle Solbakkens menn er bak tabelltopp Nederland på dårligere målforskjell i gruppe G.

21-åringen har vært svært sentral for Norge de siste landskampene og scoret hele fem mål på forrige samling.

STORSPILT: Erling Braut Haaland herjet for landslaget sist samling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORSPILT: Erling Braut Haaland herjet for landslaget sist samling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Man har alltid et ønske om å stille med det sterkeste mannskapet. Det gjør utfordringene til Ståle mye større. Det er beklagelig at vi ikke klarer å stille med våre beste menn, men jeg er sikker på at Ståle klarer å lage en god kampplan likevel, sier fotballpresident Terje Svendsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer