Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikkert om Flo rekker cupretur

En lårhøne setter trolig Tore André ut av spill.

Det er tvilsomt om Tore André Flo blir spilleklar for Siena til returmøtet mot Roma i den italienske cupen torsdag. En lårhøne setter trolig Flo ut av spill.

Flo scoret begge målene da Siena vant den første kampen 2-1 på bortebane. Sammenlagtvinneren er klar for kvartfinale.

Sist søndag måtte han forlate banen etter kun 26 minutters spill mot Parma. Han fikk et kne i låret som derpå raskt stivnet til. Til tross for at nordmannen prøvde å trosse smertene måtte han forlate banen midtveis i første omgang.

- Jeg håper å rekke kampen mot Atalanta neste helg, sa Flo til NTB.

Skader

Den italienske cupen har liten prestisje og i Siena ligger hovedfokuset på å sikre seg ny kontrakt i serie A. Etter 18 runder ligger laget nest sist med et halvt bein i serie B. En opptur i cupen blir bare en bonus for Siena som fortsatt sliter med skader. I tillegg til Flo ble den meget dyktige midtstopperen Daniele Portanova skadet mot Parma.

- En lyskestrekk, det er nok verre med ham enn meg, sa Flo bekymret.

Portanova er ved siden av Enrico Chiesa den eneste av utespillerne i Siena som har et bedre snitt enn Flo på de viktigste italienske sportsbørsene denne sesongen. Med 2-1-seier fra første kamp har Siena et godt utgangspunkt foran møtet med Roma. Hovedstadslaget vil ventelig stille til start med flere reserver.

Uvisst

Det er ingen tvil om at Siena sliter. Denne uken sparket president Paolo De Luca veteranen Gigi Simoni. Inn kommer den fremadstormende Luigi De Canio som trener. Han er full av erfaring fra Udinese, Napoli og Reggina.

- Klubben befinner seg i en vanskelig, men ikke dramatisk situasjon. Vi trenger poeng raskt, sa De Canio til italiensk presse da han ble presentert.

De Canio foretrekker 3-5-2-formasjonen. Det er uvisst hva den vil bety for Tore André Flo. Trolig blir Flo flyttet tilbake som spiss, men han kan også være en offensiv brikke bak to spisser. Først i de siste kampene har nordmannen fått tillit av Simoni.

- Dette kom som lyn fra klar himmel og jeg er helt uenig i avgjørelsen, freste Simoni da han fikk sparken.

Foruten Flo står Ardito, Mignani, Nicola og Portanova på Sienas skadeliste foran cupreturen. (©NTB)

Skadet: Flo måtte forlate banen etter kun 26 minutters spill mot Parma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media