Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikkert om Frankrike blir toppseedet til VM

FIFA bestemmer seedingen for VM-gruppene i dag.

VANT SIST: I VM i 2006 var det Italia som var best. Her jubler de etter å ha slått Frankrike 5-3 på straffespark i finalen. Foto: Luca Bruno/Scanpix
VANT SIST: I VM i 2006 var det Italia som var best. Her jubler de etter å ha slått Frankrike 5-3 på straffespark i finalen. Foto: Luca Bruno/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Fredag klokka seks norsk tid blir gruppene til VM-sluttspillet i Sør-Afrika trukket. Men seedingen for trekningen blir bestemt av FIFA i formiddag og trolig offentliggjort i 10-11-tida. Det er usikkert hvilke lag som blir toppseedet og dermed unngår å møte de andre antatt sterkeste lagene.

Retningslinjene til FIFA gir nemlig rom for flere tolkninger. Det som er klart er at vertslandet Sør-Afrika blir seedet i toppgruppen som A1. Dermed er det plass til sju nasjoner til i A-gruppa.

Dersom FIFA gjør det på samme måte som for VM i 2006 er det den siste verdensrankingen og prestasjonene i de to siste VM som blir lagt til grunn. Da vil Tyskland, Brasil, Italia, Spania, England, Frankrike og Argentina bli toppseedet, sammen med Sør-Afrika.

Men hvis FIFA bestemmer seg for å basere seedingen bare på rankingen så ryker Frankrike ut og Nederland får plass i toppgruppa isteden, skriver SkySports.

Gruppene for VM-sluttspillet blir trukket basert på seedingen. FIFA vil gruppere lagene i:
1) Verdens sju beste lag pluss VM-verten
2) Lag fra Europa
3) Afrika og Sør-Amerika
4) Asia, Oseania og Nord-/Mellom-Amerika.

Disse lagene er kvalifisert til VM:
Afrika: Algerie, Kamerun, Ghana, Elfenbenskysten, Nigeria og Sør-Afrika.
Sør-Amerika: Argentina, Brasil, Chile, Paraguay og Uruguay.
Asia: Australia, Japan, Nord-Korea og Sør-Korea.
Europa: Danmark, England, Frankrike, Tyskland, Hellas, Nederland, Italia, Portugal, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania og Sveits.
Nord-/Mellom-Amerika: Mexico, Honduras og USA.
Oseania: New Zealand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media