I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen har på et drøyt år i Rosenborg fått mer oppmerksomhet for hendelser utenfor banen, enn på. Nå er det usikkerhet rundt hans framtid på Lerkendal. Det danske politiet har ikke bestemt seg for hva de vil gjøre. Foto: Ole Morten Melgård
I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen har på et drøyt år i Rosenborg fått mer oppmerksomhet for hendelser utenfor banen, enn på. Nå er det usikkerhet rundt hans framtid på Lerkendal. Det danske politiet har ikke bestemt seg for hva de vil gjøre. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Usikkert om politiet vil tiltale Nicki Bille

Har ikke sett videoen.

(Dagbladet:) Rosenborg-stjerna Nicki Bille Nielsen (26) er siktet for vold mot politimann i tjeneste, men hvorvidt han faktisk blir tiltalt og dømt for den påståtte bitingen, er for tidlig å si. Det opplyser visepolitiinspektør Ove Bundgaard Larsen i København-politiet.

- Det jeg kan si er at han ble anholdt, og at politiet nå bedriver etterforskning. Status er at han er siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Så vil den videre etterforskningen vise om saken skal gå til juridisk vurdering, og der blir spørsmålet om det er grunnlag for å reise tiltale, sier Larsen til Dagbladet.

Avklares innen to uker - Hvor raskt kan dette gå?

- Vi har en bestemmelse hos oss som sier at saker relatert til vold, skal avklares av politiet innen to uker, svarer Larsen.

- Saken får mye oppmerksomhet i både Danmark og Norge. Gjør dette at dere prioriterer etterforskningen?

- Nei. Vi har bare saker som haster.

- Det er utvilsomt at de involverte politibetjentene mener de ble utsatt for vold?

- Det er det siktelsen lyder på.

Ikke sett video Det finnes videoer som skal vise at Nicki Bille Nielsen forholder seg rolig under pågripelsen, og en av disse har TV 2 sett.

Det har derimot ikke Ove Bundgaard Larsen gjort.

- Nei. Men hvis vi får tilgang til disse videoene, vil de inngå i bevismaterialet, sier han.

- Jeg kan ikke si noe mer detaljert om saken nå, men hvis politiets etterforskning viser at det er grunnlag for å opprettholde siktelsen, så blir det en juridisk vurdering. Men hvis man tviler på at man har nok bevis for å få den siktede dømt etter paragraf 119 i den danske straffeloven (vold mot arbeidende tjenestemann), er det kanskje ingen grunn til å reise tiltale, sier Larsen.

To RBK-avgjørelser? Nicki Bille Nielsen var ikke med da Rosenborg møtte Bodø/Glimt på mandag, og han har også stått over de to treningene som har vært etter påska. Rosenborg-ledelsen har denne uka hatt en rekke møter for å finne ut av hva de skal gjøre med den problemutsatte spissen sin.

- Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før klubben har fattet en avgjørelse, sier pressekontakt Harald Pedersen onsdag ettermiddag.

- Er det sånn at dere må vente på en avklaring fra Danmark før dere kan fatte en beslutning?

- Det er vanskelig å si, men ikke nødvendigvis. For hvis det blir rettssak, kan det jo ta lang tid. Rosenborg ønsker å fatte sin egen avgjørelse, basert på den kunnskap og informasjon man får inn om saken. En mulighet kan jo være at klubben fatter én avgjørelse nå, og en annen når saken er rettslig avklart, men det er for tidlig å fastslå noe nå, sier Pedersen.