Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikre idrettstopper

Norges Idrettsforbunds to mektigste menn avviser ikke en OL-søknad for mesterskapet i 2014. Men både idrettspresident Kjell O. Kran og generalsekretær Ivar Egeberg mener at Bjørn Dæhlies idé kommer noe for tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte Kran og Egeberg da de ankom Salt Lake City torsdag.

- Jeg avviser det ikke, men det har aldri vært diskutert, og jeg er veldig i tvil om vi skal søke OL i 2014. Det er blitt så kostbart at vi skal være meget varsomme før vi gjør det, sier Kran.

- Jeg tror man må gjøre meget store oppdateringer for å få anleggene på Lillehammer oppgradert til et OL i 2014. For å gjennomføre dette, må staten gå inn og garantere for alt. Og det vi trenger i Norge i dag, er ikke store idrettsanlegg. Vi trenger næranlegg og anlegg for masseidrett, sier han.

Egeberg sier det slik:

- Jeg ikke i tvil om at Norge skal ha OL på nytt, og det mesterskapet må bruke deler av de anleggene som ble bygd for OL i 1994. Om det blir i 2014, 2018 eller 2022 er en annen sak. Jeg har liksom sagt 2018, men...

- Det er heller ikke gitt at det er Lillehammer som bør søke. Det kan tenkes at OL går i Oslo, sier Egeberg.

Hele Norges coronakart