Usikre på «nye» Italia

Dagny Mellgren, Solveig Gulbrandsen og Isabell Herlovsen er veldig klar over at de møter sin tøffeste motstander i VM-kvalifiseringa i dag. Derfor må Italia bankes.

BERGEN (Dagbladet): -  Vi må gå for seier mot Italia når vi har hjemmekamp. Det er ikke godt å vite hva vi møter borte mot dem. Vi slo dem to ganger i fjor, men de har fått ny trener og flere nye spillere. Det kan bli en tøff kamp, og den kan bli avgjørende, sier de tre spillerne fra Kolbotn og Klepp.

Det er kun gruppevinneren som går videre til sluttspillet i VM.

Norge er seedet som nummer én og Italia som nummer to i gruppa. Norge leder etter 4-1 mot Ukraina og 4-0 mot Serbia & Montenegro. Italia har bare spilt en kamp, seier 3-1 mot Ukraina.

-  Rask fotball

I går trente de norske jentene defensiv formasjonstrening og skudd mot mål, på Nymarksbanen like ved Brann stadion, hvor kampen starter klokka 15.00 i dag. De håper på mange og entusiastiske bergensere på tribunen.

Dagny Mellgren, Lise Klaveness og Isabell Herlovsen vil danne angrepet mot Italia, med Solveig Gulbrandsen like bak.

-  Vår styrke er at vi spiller raskt framover på banen, sier Dagny Mellgren.

-  Vi vil vinne slik vi gjorde i fjor, sier Solveig Gulbrandsen.

 KLARE MOT ITALIA:  Isabell Herlovsen (f.v.) Solveig Gulbrandsen og Dagny Mellgren vil satse offensivt mot Italia på Brann stadion i VM-kvalifiseringskampen i dag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KLARE MOT ITALIA: Isabell Herlovsen (f.v.) Solveig Gulbrandsen og Dagny Mellgren vil satse offensivt mot Italia på Brann stadion i VM-kvalifiseringskampen i dag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

-  Jeg scorer gjerne igjen, slik jeg gjorde mot Frankrike i fjor, men ikke regn med at det blir slik, sier Isabell Herlovsen.

Godt drillet

I EM i England vant Norge 5-3 mot Italia. Tre av målene kom på dødball.

De norske jentene er samkjørte og har drillet på formasjoner i forsvar og angrep siden januar. Dessuten kommer mange fra samme klubblag. Seks av jentene i troppen spiller for Kolbotn.

-  Det er klart vi har en fordel av å kjenne hverandre godt. Vi forstår at Italia har fem nye spillere siden sist vi spilte imot dem. Vi regner med at de er teknisk gode, men vi vet ikke helt hva vi går til, sier Solveig Gulbrandsen.

To skader

Bjarne Berntsen regner med bedre struktur i det italienske landslaget denne gangen.

-  De har fått ny og meget rutinert trener, og vi skal ha respekt for Italia. Vi satser på å vinne med et agressivt spill, solid defensivt og ved å møte dem høyt oppe på banen. Vi er gode på overganger og på dødball.