LEKENDE LETT: Mark Cavendish vant lekende lett i Montpellier, og tok med sin 19. etappeseier i Tour de France. Her fra en tidligere etappeseier. Foto: AP Photo / Laurent Rebours
LEKENDE LETT: Mark Cavendish vant lekende lett i Montpellier, og tok med sin 19. etappeseier i Tour de France. Her fra en tidligere etappeseier. Foto: AP Photo / Laurent ReboursVis mer

Uslåelig Cavendish vant igjen

Suveren seier i Montpellier.

(Dagbladet): Mark Cavendish var suveren på oppløpet i Montpellier, og tok sin 4. etappeseier i årets Tour de France.

- Når lagkameratene kjører slik, så kan jeg ikke skuffe dem. De kjørte helt fantastisk hele veien, sa Cavendish i intervjuet etter seieren.

Det ble en kaotisk spurt, og flere ryttere prøvde å få en luke til hovedfeltet i en bakke omtrent tre kilometer fra mål. De ble imidlertid «spist opp» av hovedfeltet, og det ble massespurt.

Mark Cavendish fikk som vanlig god opptrekkerhjelp av Mark Renshaw, og spurtet til sin 19. etappeseier i Tour de France foran Tyler Farrar og Alessandro Petacchi.

- Det var en vanskelig avslutning, veldig teknisk krevende, men laget holdt sammen og de gjorde en utrolig jobb, sa 26 åringen fra Isle of Man.

Han økte sin ledelse i kampen om den grønne poengtrøya, og ligger 37 poeng foran spanske José Joaquín Rojas. Cavendish har totalt 319 poeng, Rojas står med 282.

Tidlig brudd Et femmannsbrudd fikk gå tidlig på dagens etappe, og hadde på det meste en luke på 3:55 minutter.

Da hovedfeltet bevegde seg inn i Montpellier, anført av HTC-Highroad, ble de fem kjørt inn og det brygget opp til massespurt.

Ignatiev og Terpestra prøvde seg riktignok på egenhånd noen kilometer, men klarte ikke holde unna mot et jagende hovedfelt.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen fungerte begge som opptrekkere for henholdsvis Tyler Farrar og Ben Swift på dagens etappe.

- Vi satt bra samla, men jeg ble litt låst inne og fikk ikke dratt Julian Dean og Tyler Farrar opp skikkelig. Vi er skuffa over å bli nummer to, det er ikke helt bra, men alle gjorde sitt beste. Mark er verdens raskeste, ingen tvil om det, sier Hushovd etter den 17. etappen.

Gode muligheter i morgen Thomas Voeckler forsvarte som ventet den gule trøya på dagens relativt rolige etappe sammenlignet med de siste tre dagers blodslit i Pyreneene.

Tirsdag venter en mer kupert etappe når rytterne skal sykle fra Gap til Pinerolo.

Der kan det være muligheter for en ny etappeseier til Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen.