Uslåelig!

Ådne Søndrål (29) ble verdensmester på 1500-meter i Salt Lake City seint i går kveld - og befestet at han i år har vært uslåelig på favorittdistansen.

Med tida 1.46,10 var han et godt stykke bak verdensrekorden på 1.45,56 - men mye, mye viktigere:

Han var en tiendel raskere enn amerikaneren Derek Parra som tok sølvet med 1.46,20.

- Det var ikke noe fullklaff, men hva betyr det, så lenge det er nok til å vinne VM-gull, sier en superfornøyd Ådne Søndrål til Dagbladet.

Hallingen gikk i siste par med verdenscupvinner Aleksander Kibalko fra Russland. Søndrål lå bak det meste av løpet, men på siste runde viste han sin klasse.

Med seieren viste Ådne også for all verden at han har vært uslåelig på 1500-meter i år.

Han sto over de to første 1500- meterne i år på grunn av skade og påmeldingskluss, men har vært utilnærmelig i de tre siste etter nyttår.

- Det har vært viktig for meg å vinne alle løpene jeg har vært med på i år. Det er en god følelse å ha med seg inn i OL-sesongen, sier Ådne.

Hallingen tror ikke at gårsdagens vinnertid holder til OL-gull neste år - som er det store, store målet der framme.

- Isen er god, men det er fortsatt en del å hente. Men isen vil også bli enda glattere neste år. Da er det godt å ha med seg at jeg på trening har gått raskere her nede enn noen gang tidligere, sier SkøyteNorges store OL-håp neste sesong.

Etter målpassering i går følte han seg litt kvalm.

- Det er litt spesielt å gå i en så stor høyde, men samtidig må jeg si at oppholdet her nede har gitt meg en god og positiv opplevelse: Sportslig har det gått bra, og også utenfor isen har jeg funnet meg godt til rette.

Sesongen rundes av med morgendagens 1000-meter i enkeltdistanse-VM, og Søndrål er optimist med tanke på VM-gull nummer fem totalt på 1000- og 1500-meter.

- Jeg har vunnet omtrent halvparten av 1000-meterne i år, og føler at det er mulig å vinne. Jeg føler meg i bra slag, sier Ådne Søndrål.

På grunn av morgendagens viktige oppgave hadde han heller ikke anledning til å feire VM-gullet i går.

- Men går det bra i morgen, så blir det en skikkelig knallfeiring, det skal jeg love deg, ler Søndrål.

<B>GULL I FØRSTE FORSØK:</B> Ådne Søndrål fikk ikke til et maksimal-løp på OL-arenaen seint i går kveld, emn det holdt likevel til VM-gull på 1500-meteren.