Uslåelige Arsenal

Inntok tabelltoppen og satt like godt ny rekord i Premier League.

(Dagbladet.no): Chelsea tyvstartet den tredje serierunden i Premier League i går kveld med å slå Crystal Palace 2-0 på Selhurst Park. Dermed var de regjernende ligamesterne under press fra naboene i vest.

Som om ikke rekordjaget var press nok i seg selv. Mot Middlesbrough utlignet Arsenal den «ulåelige» rekorden til Nottingham Forest med 42 kamper på rad uten tap med en utrolig snuoperasjon. I dag kunne de ta rekorden alene.

Og Morten Gamst Pedersens nye klubb var sjanseløs på Highbury. Anført av en meget opplagt Thierry Henry, med hærfører og tilrettelegger Dennis Bergkamp med på kanten, trillet Arsenal som vanlig ball i hatt med motstanderen.

Selv om nullen holdt i en omgang var det egentlig bare et tidsspørsmål før Arsenal skulle score. Og når det kom, var det en fryd for øyet.

Bergkamp kom seg rundt på kanten, så Henry i sidesynet, og 1-0. Så slo Henry en knallhard corner, og Gilberto Silva kom flyvende på bakre stolpe. 2-0.

Før Henry viste fram farten sin, parkerte Blackburn-forsvaret, bommet alene med keeper, tok igjen ballen, og sendte den bakover til Reyes. Spanjolen kunne ikke annet enn score på det åpne målet. 3-0, og 43 kamper på rad i den øverste divisjonen uten tap.

Den rekorden blir stående. Lenge.

Skrell på St. James' Park

Men den store overraskelsen kom blant de nyopprykkede. Newcastle så ut til å ha full kontroll på Norwich etter å ha rundspilt nykomlingene i en omgang. Og når Aaron Hughes nikket inn 2-0 like etter pause var geordiene på vei hjem.

Men gutta fra East Anglia ville det annerledes. De siste 30 minuttene kjempet de Bobby Robsons mannskap helt ut av stilen, og var nær ved å ta med seg alle poengene hjem.

Men det ble med David Bentleys fantastiske soloprestasjon til 1-2, og Gary Dohertys utlikning.

Heller ikke Tottenham klarte å overliste nyopprykkede West Bromwich. West Brom tok ledelsen allerede etter tre minutter ved ungareren Zoltan Gera. Derfra og ut handlet det meste om Tottenham.

Jermaine Defoe utlignet før pause, men traff bare stanga på en god mulighet i andre omgang. Og med det ebbet kampen ut.

Managerbytte til ingen nytte

Southampton sparket manager Paul Sturrock i uka, og vanligvis får lag en umiddelbar uttelling for det. På sørkysten var Soton-spillerne derimot fortsatt i sjokk, og i løpet av den første halvtimen tok Bolton ledelsen 2-0.

Så summet Claus Lundekvam og co seg noe, men kom aldri nærmere enn Peter Crouchs 1-2-redusering fem minutter før slutt.

Litt lenger nord holdt Charlton lekestua åpen for Aston Villa. Og Villa gikk inn med øynene åpne. Francis Jeffers satte inn to mål i førsteomgang, før Luke Young rundet av ballet i andreomgang. 3-0-seier lar seg høre for mønsterbruket i sør-London.

Endelig presenterete Mark Viduka segt skikkelig for Middlesbrough-fansen også. Etter den målløse førsteomgangen nikket målmonsen inn Boros første mål mot Fulham på Craven Cottage. Pasingslegger var en annen nykommer, Jimmy Floyd Hasselbaink.

Kampen sto lenge og vippet på 0-1, men da innbytter Nemeth nikket inn et innlegg fra venstreback Queudrue ti minutter før slutt var resultatet klart. Og dermed fikk Boro sin første trepoenger etter en litt trøblete start på sesongen.

Dagbladet.no fulgte kampene minutt for minutt:

STOR KAMP: Thierry Henry scoret ett og la opp til to i kveldens kamp mot Blackburn. Og satt rekord i antall kamper på rad uten tap samtidig.