Verdenscupen i langrenn - sprint

Uslåelige Klæbo vant igjen

Johannes Høsflot Klæbo slutter aldri å imponere i langrennssporet. Etterpå svarte han Petter Northug.

KLASSE: Johannes Høstflot Klæbo vant sprinten i Sveits. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
KLASSE: Johannes Høstflot Klæbo vant sprinten i Sveits. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/DAVOS (Dagbladet): Alle de norske gutta tok seg videre på prologen, og det var duket for noe spennende finaler med norske øyne, men spennende ble det jo kanskje ikke - for nok en gang viste Johannes Høsflot Klæbo at han er verdens beste skiløper, og vant sprinten i Davos.

Klæbo sier etterpå at han kan kalle seg «Kongen av Davos» nå.

- Det gir en trygghet. Jeg syns kroppen er pigg. Jeg syns jeg ble piggere og piggere utover dagen. Det var selvfølgelig en deilig følelse, sier Klæbo til TV 2.

Petter Northug i TV 2-bua reagerte på at Klæbo tok en seiersrunde og hilste på publikum etterpå - riktignok med skihanskene på.

- Jeg syns nesten det er litt rart at han er så tett på publikum rett før et OL, sa Northug, som siktet til smittevern i forbindelse med pandemien.

Dette svarte Klæbo:

- De hanskene er ferdige nå. De skal rett i søpla, dessverre. Men det var verdt det.

Fikk skryt

Northug skrøt også av Klæbo. Særlig da han glei forbi Ustjugov på innsiden i siste sving.

- Det betyr mye for Johannes dette her. Han er lettet og glad. Den siste manøveren i siste sving, det er bare Johannes som kan gjøre det så elegant og lekent, sa Northug.

Erik Valnes endte på fjerdeplass etter en tett duell om den siste pallplassen, mens Even Northug gikk inn til femteplass.

- Det var en bra spurt, men han er kjapp han Jouve, sier Valnes til TV 2.

LEI: Ane Appelkvist Stenseth var på ingen måte fornøyd etter å ha endt sist i sin kvartfinale i Davos. Video: Løkås/Helseth Vis mer

Tre norske i finalen

I den første kvartfinalen lekte Klæbo seg til seier, og vant foran russiske Sergej Ustjugov. I den påfølgende kvartfinalen så det ut til at Solås Taugbøl skulle ryke, men 28-åringen fikk strukket fram en fot på oppløpet og seg videre.

Det samme gjorde Valnes og Even Northug mens Pål Golberg og Bjørnestad Skar måtte se seg slått.

Klæbo fulgte opp den gode kvartfinalen og tok seg ikke overraskende til finalen. Der fikk han følge med Valnes og Even Northug.

EKSTASE: Petter Northug lot seg rive med da lillebror Even Northug leverte en fenomenal prolog. Video: Bilder fra TV 2 og TV 2 Play Vis mer

Råsterk Klæbo

Med tre norske i finalen var det stor sannsynlighet for at vi kunne få en nordmann på toppen av podiet i Davos.

Og slik ble det.

Alle de norske gutta var med helt fram til målgang, og ikke overraskende var det Klæbø som til slutt trakk det lengste strået og vant overlegent. Valnes endte på tredjeplass, men Even Northug ble nummer 5.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer