Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Uspiselig, morsom, vemmelig og forfriskende»

Eksperter om Mourinho-returen.

(Dagbladet.no): I går gikk José Mourinho på scenen igjen, foran verdenspressen under lanseringen av et treningsprogram for spillere i Valencia.

Visste vi det ikke, portugiseren fikk straks Fotball-Europas oppmerksomhet med sitt spisse stikk til gamleklubben: Han ønsker å drepe Chelsea i Champions League neste sesong

Han er treneren du elsker og hater. Nå skal han tilbake, til sommeren tar han en ny jobb i Spania eller Italia.

Mourinho er fotballmanageren som vinner og vinner, uten å tenke på stilkaraktene. Fram til han fikk sparken av Roman Abramovitsj i september.

Stor trener, liten mann

- Jeg ble litt lei av han, sier TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.no.

- Du har ikke savnet han?

- Etter hvert så ble han en stor trener og en liten mann. Han begynte å hakke på fansen og ble litt uspiselig.

image: «Uspiselig, morsom, vemmelig og forfriskende»

Likevel tror Alsaker at fotballens aristokratklubber for lenge siden har lagt ut agn. The Special One er fortsatt en spesiell trener, uansett klubb.

- Han trenger selvfølgelig toppspillere, i Chelsea fikk han et ganske ferdig lag. Men han maktet å komponere og sette det i system. Men at han vant Champions League med Porto, det var en sensasjon den gangen, sier Alsaker.

Alsaker er glad for at Mourinho tar seg en sesong ute av sirkusmanesjen, og gleder seg egentlig mest til at portugiseren kommer tilbake til Premier League.

- Han utelukker ikke England på sikt, han skal vel tilbake dit. Det blir en strålende dag, det, når han dukker opp for Liverpool eller noe sånt, flirer Alsaker.

Parodi på seg selv

Også Canal Plus-kommentator Kenneth Fredheim ble trøtt av Mourinho, en stund. Nå er han spent på comebacket.

- Det blir kjempemoro å se han tilbake, sier Fredheim til Dagbladet.no.

- Den negative siden ved Mourinho er at han ble en parodi på seg selv med uttalelsene sine. Først var det sjarmerende og annerledes, forfriskende morsomt at han sa hva han mente. Etterhvert framsto han som litt ufin og uforståelig bitter.

Fredheim fulgte Mourinho fra starten i Chelsea, på pressekonferanser i tre år før seriekamper. Og så at han ble stadig mer offensiv mot andre trenere og lag.

- Det er den vemmelige siden hans, men jeg er ikke i tvil om at han vinner trofeer. I perioder ble jeg litt lei av han, men så fikk jeg sansen for han igjen.

Mourinho stemplet Arsene Wenger som en kikker da Arsenal var den tøffeste rivalen. I går smalt han til mot franskmannen igjen, han mener Wenger er heldig som ikke har noe på press på seg på troff av trofétørke.

- Du kan ikke si at han dyrker unge spillere til talenter. Det han gjør er å polere unge spillere som allerede er juveler. Han får tid til å jobbe i en rolig atmosfære, og får resultater, sier Mourinho.

Venter på en av de store

- Mourinho er vel den eneste som har fått Wenger til å miste hodet. Men det er bare tull at Wenger ikke har press på seg, sier Fredheim - som er Arsenal-fan.

Han ser for seg at Mourinho kan havne i Real Madrid, hvis klubbledelsen tåler å vinne uten finfotball. Det aksepterte de ikke da Fabio Capello styrte klubben fram til gull i fjor sommer.

- Jeg tror Mourinho bare venter på et tilbud fra en av de store, som Real Madrid, Barcelona, Juventus, Inter, Milan eller Roma. Det er i det sjiktet han peiler seg inn, sier Fredheim.

Og den klubben vil få suksess.

- Han er en utrolig flink fotballmann, en resultatmann uten skjønnhetsfilosofi. Han er utrolig dyktig til å få spillerne bak seg, jeg er sikker på at 90 prosent av spillerne i Chelsea savner ham på feltet hver dag ennå, sier Canal Plus-kommentatoren.

• Din kommentar: Savner du Mourinho?

LEI MOURINHO: Øyvind Alsaker og hans gamle Canal Plus-kollega Kenneth Fredheim har blandete følelser for The Special One.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media