- Ussel og ynkelig fotball

Hele Europa koser seg over at Norge røk ut av EM. Svenskene sørger slett ikke med oss, men danskene gleder seg aller mest over Norges forsvinningsnummer.

«En ussel og ynkelig omgang fotball, «pindsvineri» av verste slag. Det skal i hvert fall ikke belønnes med en kvartfinale i Europas ypperste selskap», skriver den danske avisa BT.

Avisas sportskommentator er lykkelig over at Spania klarte å vinne over Jugoslavia, og skriver at Alfonsos scoring sju minutter på overtid konkretiserte dommen over kjedelige Norge:

- Duger ikke, vekk! Verden vil se festlig fotball og morsomme lag, som vil underholde og score.

Ikke bra for fotballen

Heller ikke konkurrenten Ekstrabladet har medlidenhet med Norge.

- Det hadde ikke vært bra for fotballen hvis Norge hadde gått videre i turneringa. Med den defensive 4-5-1-formasjonen og en enkelt scoring av Steffen Iversen, skriver Ekstrabladet.

Danskene framhever at heller ikke ivrige norske kommentatorer som Mini Jacobsen mener Norge hadde fortjent en kvartfinale.

Europas kjedeligste

Svenskene gråter heller ikke over at Norge, som Skandinavias siste håp, også forsvant ut i går.

- Europas kjedeligste fotball reiser hjem, er tittelen på kommentaren i Aftonbladet.

- Norge spilte som om de ville leve opp til ryktet: lange oppspill, sjansepreget spill, fantasiløst og i alle momenter forutsigbart.

- Dommeren frelste publikum, skriver de videre om øyeblikket da dommeren blåste av kampen.

Klart dårligst

- Norge hadde kjedet seg vei fram til kvartfinale, skriver engelske Skysports.

- Trodde de. Men så fikk de nyheten om Spanias to scoringer, og deres neagtive taktikk hadde ikke båret fram. Turneringa er ikke lei seg for å miste dem.

- Den klart dårligste kampen i EM, skriver engelske The Sun.

  • Statistikker fra Skysports viser at Norge bare hadde femten målsjanser i løpet av alle tre kampene. Klart dårligst av alle lagene i EM.