Ustad Kristensen mister EM og OL

Hinderløperen sliter med betennelse i hoften.

SKADENEDTUR: Bjørnar Ustad Kristensen har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SKADENEDTUR: Bjørnar Ustad Kristensen har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Hinderløperen Bjørnar Ustad Kristensen (30), som ble nummer ni på 3000 meter hinder under EM i Barcelona i 2010, går sannsynligvis glipp av både EM i Helsingfors og OL i London, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er en betennelse i hoften som stopper de to mesterskapene for 30-åringen fra Sandnes. Han har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg. Nå tyder alt på at han må kaste inn håndkleet i både EM- og OL-sammenheng.

Tidsfristen for å kvalifisere seg til EM Helsingfors fra 27. juni-1. juli er om tre dager, 17. juni. Og i øyeblikket er ikke Ustad Kristensen frisk nok til å kunne løpe under kravet på 8,35 på 3000 meter hinder. Men det brenner også et blått lys for OL i London. Her er kvalifiseringskravet 8,20. Normalt har Sandnes-gutten en slik tid innenfor rekkevidde, men uten banetrening synes det vanskelig.

- Bjørnar sliter veldig akkurat nå, og om noen dager må han ta en endelig avgjørelse angående EM og OL. Akkurat nå ser det vanskelig ut, sier Kenny Rettore i Sandnes Idrettslag.

For å bli kvitt betennelsen må Ustad Kristensen holde seg helt i ro i mange uker. Derfor blir han sannsynligvis ikke konkurranseklar før mot slutten av årets friidrettssesong.

(NTB)