Ustad Kristensen mister EM og OL

Hinderløperen sliter med betennelse i hoften.

SKADENEDTUR: Bjørnar Ustad Kristensen har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SKADENEDTUR: Bjørnar Ustad Kristensen har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hinderløperen Bjørnar Ustad Kristensen (30), som ble nummer ni på 3000 meter hinder under EM i Barcelona i 2010, går sannsynligvis glipp av både EM i Helsingfors og OL i London, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er en betennelse i hoften som stopper de to mesterskapene for 30-åringen fra Sandnes. Han har slitt med en slimpose i hoften hele våren, men trodde han var frisk da han startet på et stevne i spanske Huelva sist torsdag. Men etter å ha kommet hjem til Norge har skaden forverret seg. Nå tyder alt på at han må kaste inn håndkleet i både EM- og OL-sammenheng.

Tidsfristen for å kvalifisere seg til EM Helsingfors fra 27. juni-1. juli er om tre dager, 17. juni. Og i øyeblikket er ikke Ustad Kristensen frisk nok til å kunne løpe under kravet på 8,35 på 3000 meter hinder. Men det brenner også et blått lys for OL i London. Her er kvalifiseringskravet 8,20. Normalt har Sandnes-gutten en slik tid innenfor rekkevidde, men uten banetrening synes det vanskelig.

- Bjørnar sliter veldig akkurat nå, og om noen dager må han ta en endelig avgjørelse angående EM og OL. Akkurat nå ser det vanskelig ut, sier Kenny Rettore i Sandnes Idrettslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer