Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blinkfestivalen

Ustjugov banket Skar i spurten

Sindre Bjørnestad Skar beste nordmann i Sandnes.

VANT: Sergej Ustjugov satte konkurrentene på plass i rulleskirennet i Sandnes fredag kveld. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
VANT: Sergej Ustjugov satte konkurrentene på plass i rulleskirennet i Sandnes fredag kveld. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES/OSLO (Dagbladet): Mens Marit Bjørgen fikk sin revansj på Charlotte Kalla i langrennskvinnenes øvelse fredag kveld, vant russiske Sergej Ustjugov herrenes 15 kilometer fellesstart.

- Formen er ikke perfekt, men den er bra, sier Ustjugov til Dagbladet etter løpet.

Med fem runder igjen gikk vinneren av Lysebotn opp, Hans Christer Holund, opp i tet og viste krefter. Med et par runder igjen var han, Sindre Bjørnestad Skar og Sergej Ustjugov trioen i tet.

Skar forsøkte å rykke fra på den siste runden, men som i vinter viste Sergej Ustjugov at han ikke lar seg riste av så lett. Etter en formidabel spurt vant russeren rulleskirennet foran Skar.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Franske Samuel Gianiasso rykket tidlig i løpet, og sammen med finske Matti Heikkinen klarte de to å skaffe seg ei lita luke ned til resten i feltet. De to ble imidlertid innhentet. Feltet holdt høy fart.

- Dette var moro. Jeg prøvde å se litt etter Holund underveis, og da han kom frem måtte jeg være i nærheten. Jeg skjønte at han ville prøve å kjøre. Jeg brukte nok mer krefter underveis enn Ustjugov. Han var nok mer kynisk, og det lønnet seg, sier Skar til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!