Ustjugov stakk rett til skog

Ustjugov boikotter pressen fram til VM

Sergej Ustjugov vant overlegent, men ville ikke snakke med noen etter seieren i Toblach.

PRESSENEKT: Sergej Ustjugov stakk rett til skogs etter dagens renn, uten å snakke med pressen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRESSENEKT: Sergej Ustjugov stakk rett til skogs etter dagens renn, uten å snakke med pressen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

TOBLACH (Dagbladet): Sergej Ustjugov knuste alle konkurrentene på 15-kilometeren i Toblach og tok sin første verdenscupseier siden han ble utestengt før OL forrige sesong.

Etter en knusende avslutning var han 13 sekunder foran Simen Hegstad Krüger. Likevel var ikke Ustjugov særlig snakkesalig. Mens samtlige av konkurrentene gikk gjennom pressesonen etter løpet, stakk 26-åringen rett til skogs, uten å snakke med noen.

Boikottet pressen

I stedet ble pressen meddelt av Russlands presseansvarlige Max Volkov at Ustjugov ikke ønsket å snakke med noen, og at han ikke kom til å snakke med media før VM i februar.

- Han kommer ikke til å snakke med noen før VM. Han ønsker ikke å skape overskrifter.

- Så han kommer ikke til å snakke til noen?

- Ikke i dag, kanskje senere, svarer Volkov.

- Okey, men senere i touren?

- Kanskje senere i touren, vi får se. Han vil ikke snakke med noen, det er hans valg, sier Volkov.

Misfornøyd sjef

Russlands landslagssjef og Ustjugovs personlige trener sier at det er beklagelig at Ustjugov boikotter pressen.

- Jeg er ikke fornøyd med det, men når han er i konkurranser, og særlig her i Tour de Ski, er han fokusert på idretten. Han sier at han må restituere, skifte og spise. Det er ikke fordi han ikke liker media, men fordi han er veldig fokusert på det han gjør.

Den tyske treneren sier også at han vil legge press på Ustjugov til å igjen snakke med media – og hevder, selv om det igjen er drama i kulissene i forbindelse med WADAs tilgang til det såkalte Moskva-laboratoriet, at Ustjugovs pressenekt kommer av sportslige grunner.

Cramer mener at Ustjugov nå må vente seg en telefon fra Russlands allmektige skipresident, Jelena Välbe, som han tror ikke vil være fornøyd med situasjonen.

- På en side vil hun være veldig glad for seieren, men på den andre siden vil nok hun også snakke med ham om at han må snakke med media, sier Cramer.

Renndirektør i FIS (Det internasjonale skiforbundet), Pierre Mignerrey, sier til NRK at den russiske skistjernen ikke kommer til å få noen bot for hendelsen.

Det var for øvrig Ustjugovs første seier i årets sesong etter å ha slitt med brudd i fingeren.