WADA kan utestenge russere igjen:

Ustjugov kan bli utestengt igjen

- Det er nærliggende å tenke det, sier generalsekretær Sarah Lewis i det internasjonale skiforbundet, FIS.

DISKET I DAG: Sergej Ustjugov tjuvstartet og ble disket på fredagens sprint i Ruka, men står overfor en enda lenger disk om WADA utestenger Russland i fire år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DISKET I DAG: Sergej Ustjugov tjuvstartet og ble disket på fredagens sprint i Ruka, men står overfor en enda lenger disk om WADA utestenger Russland i fire år. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RUKA (Dagbladet): Det internasjonale antidopingbyrået WADA rasler nok en gang med utestengelsene overfor Russland, og om ei drøy uke skal de møtes for å finne ut av om russisk idrett skal settes på sidelinja i fire år.

Det kommer som en følge av den årelange dopingsvindelen russiske antidopingmyndigheter har stått for, og der den mye omtalte LIMS-databasen fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva viser seg å være manipulert.

Det russiske antidopingbyrået RUSADA følger og har ikke fulgt reglene, og dermed står Russland i fare for å bli stengt ute av alle internasjonale konkurranser og mesterskap de fire neste åra.

Venter på WADA

I dag holdt generalsekretær Sarah Lewis i det internasjonale skiforbundet FIS, sin årlige antidopingpressekonferanse under verdenscupåpningen i Finland.

Lewis kunne fortelle at de tre utøverne som allerede er dømt for dopingbrudd etter OL i Sotsji, Julija Ivanova, Anastasija Dotsenko og Julija Tsjekaleva, alle har sonet utestengelsene ferdig ved slutten av denne måneden.

Nå som WADA går gjennom databasen fra Moskva, kan det dukke opp enda flere. Foreløpig har ikke Lewis og FIS fått beskjed om at det er tilfellet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer