FÅR IKKE GÅ OL: Sergej Ustjugov får ikke gå OL. Nå satser russeren mot langløp, sammen med Anton Sjipulin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR IKKE GÅ OL: Sergej Ustjugov får ikke gå OL. Nå satser russeren mot langløp, sammen med Anton Sjipulin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Russerne får ikke gå OL - satser heller mot langløp

Ustjugov og Sjipulin går langløp

Sergej Ustjugov og Anton Sjipulin får ikke være i OL, men i langløpssirkuset er de velkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Eurosport skal de gå hvert sitt løp i Ski Classics. Langrennsløperen Ustjugov forventes å delta i de 50 kilometerne fra Toblach til Cortina 3. februar, mens skiskytteren ventes å starte i det tradisjonsrike Marcialonga i Val di Fiemme allerede søndag.

Det sistnevnte løpet er 70 kilometer langt.

Det er Den internasjonale olympiske komité (IOC) som har bestemt at de to herrene ikke får delta i OL. De får heller ikke stille under nøytralt flagg.

- Det er klart at det er en spesiell situasjon, men verken Ustjugov eller Sjipulin finnes på listen Verdens Antidopingbyrå (Wada), og da kan vi ikke hindre dem i å delta, sier David Nilsson i Ski Classic til Eurosport.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer