FALT: Sergej Ustjugov hadde et stygt fall på rulleski i Val Senales. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FALT: Sergej Ustjugov hadde et stygt fall på rulleski i Val Senales. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Sergej Ustjugov på sykehus

Ustjugov på sykehus etter fall på rulleski

Skal ha falt og slått seg kraftig.

VAL SENALES/OSLO (Dagbladet): Sergej Ustjugov har falt og skadet seg på trening i Italia. Det melder NRK.

Det russiske landslaget oppholder seg, som det norske, for tiden i de italienske alper, nærmere bestemt Val Senales.

Ifølge NRK falt Ustjugov (26) på ei rulleskiøkt og slo seg kraftig.

- Vi var nede i dalen og gikk på rulleski, og ti minutter før økta var over kjørte han over en liten stein i veien og falt, sier den russiske landslagssjefen, Markus Cramer, til Dagbladet.

Det er først og fremst tommelen som er problemet til Ustjugov nå. Den er svært hoven, og rød og blå etter fallet. Den russiske fysioterapeuten tror ikke tommelen er brukket, men de har reist på sykehuset for sikkerhets skyld, forteller Cramer.

- Jeg vet ikke om det er alvorlig, men det er veldig smertefullt. Han har sovet i natt og alt sånt, men han klarer ikke å holde en stav sånn som hånda er nå. Den er veldig blå og rød, sier Cramer til Dagbladet.

OL-nekt

Sergej Ustjugov har lenge vært en av Russlands aller sterkeste kort i langrennssporet. OL i Pyeongchang fikk han imidlertid ikke gå, da han var en av utøverne som var dopingmistenkt etter skandalen i Sotsji.

Ustjugov anket avgjørelsen, og ønsket å gå i Pyeongchang. Men han fikk ikke medhold. Russiske utøvere måtte som kjent delta i OL som «Olympiske utøvere fra Russland».

Ustjugov har elleve verdenscupseiere, blant dem en sammenlagtseier i Tour de Ski. Men han har hatt det med å toppe formen til mesterskap, og har blant annet seks VM-medaljer, to av dem gull, i medaljeskapet.

I fjor møtte han imidlertid en stor formsvikt, og innrømmet at han var langt nede etter at han ble nektet å delta i OL.

Han satser for fullt mot en ny sesong, der VM i Seefeld blir det store høydepunktet.

Humørsvingninger

Ustjugov fikk for et par år siden rykte på seg å være en kontroversiell kruttønne etter en rekke spesielle hendelser:

* I Tour de Ski var han rasende på Marcus Hellner og var klar for å stoppe opp i løypa for å slåss. - Jeg kan stoppe og slåss i løypa om det skulle trengs, sa russeren til Dagbladet.

* I VM i Lahti var han sint under medaljeseremonien og ville helst ikke være der for å motta sin sølvmedalje på sprinten. Northug sa til Dagbladet at Ustjugov hadde mord i blikket på den første medaljeseremonien. Russeren bekreftet dagen etter at han var rasende.

* Sint var han også på FIS' beslutning om å ikke la Aleksandr Legkov og co. få lov til å konkurrere i Lahti. Derfor nektet Ustjugov å bære VM-sølvet etter den avsluttende femmila.

Ustjugov har samtidig veldig mange varme sider.