Ustjugov sendt hjem: Rett til medisinsk sjekk

Russlands landslagstrener Markus Cramer opplyser til Dagbladet at nye helseproblemer truer deler av sesongen for Sergej Ustjugov, VM-kongen i Lahti 2017.

SYK: Sergej Ustjugov, her flankert av Johannes Høsflto Klæbo og Aleksandr Bolsjunov, er sendt hjem til Russland for medisinsk sjekk, får Dagbladet opplyst. Foto: Terje Pedersen / NTB
SYK: Sergej Ustjugov, her flankert av Johannes Høsflto Klæbo og Aleksandr Bolsjunov, er sendt hjem til Russland for medisinsk sjekk, får Dagbladet opplyst. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sergej Ustjugov var verdens ubestridt beste langrennsløper i 2016/17-sesongen, men har variert mer i prestasjonene etter det og blitt satt i skyggen av blant annet landsmannen Aleksandr Bolsjunov.

Motgangen startet da han noe overraskende ble nektet deltakelse i OL i Pyeongchang av IOC, selv om han ikke hadde noen dopingfortid eller var nevnt i McLaren-rapporten, som eksempelvis Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin var.

Forrige vinter viste han omsider gammel klasse igjen med 2. plass sammenlagt i Tour de Ski, etter at magetrøbbel ødela VM i Seefeld.

Nå sliter Ustjugov med helsa igjen, forteller Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

Derfor er ikke Usjtugov - som vant to VM-gull og totalt fem VM-medaljer i Lahti - å se på startstrek i verdenscupåpningen i Ruka denne helga.

Derfor ble Usjtugov sendt hjem

Den russiske langrennsprofilen har blitt sendt hjem fra Russlands treningsleir i Muonio i Finland for å gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Framtida hans er uviss.

- Sergej går ikke i Ruka, fordi han var syk i starten av treningsleiren i Muonio og fordi han bare har ti dager med normal trening. Vi så at Sergej ikke var klar for å gå i Ruka og fortsatt har helseproblemer. Men det er ikke coronaviruset, påpeker Cramer til Dagbladet.

- På bakgrunn av det besluttet vi at det beste for Sergej var å reise hjem igjen til Russland for en medisinsk sjekk, forklarer tyskeren.

Usikker på comeback

Ustjugov reiste hjem fra Muonio allerede forrige uke, forteller Cramer videre til Dagbladet. Han tør ikke å si når vi kan forvente å se russeren tilbake i verdenscupsirkuset.

DRAMA: Sergej Ustjugov i krangel med Johannes Høsflot Klæbo, som senere tok gull. Ellers var det knall, fall, tårer og massevis av drama. Se episode to av «Afterski» nå. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås / Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Formen hans var veldig god i slutten av oktober, men nå vet ikke hva som skjer med ham, forteller Cramer.

- Vi håper på comeback i Davos, men jeg kan ikke love det. Alt er usikkert. Vi må bare vente å se på den medisinske testen og ta en beslutning etter det, sier Russlands høyt respekterte landslagstrener til Dagbladet.

Cramer påpeker igjen:

- Alle corona-testene viste negativt resultat, så det er heldigvis ikke snakk om corona-smitte i troppen vår.

Verdenscupen i langrenn innledes med sprint i Ruka i morgen tidlig.

Langrennsåpningen kan du følge direkte på Dagbladet TV med reaksjoner fra ekspert Martine Ek Hagen og vårt studiopanel fra kl. 12.15 i morgen (fredag).

Følg langrennsåpningen på Dagbladet TV

* Dagbladet kjører livesending fra verdenscupåpningen i langrenn i Ruka denne helga.
* Fredag 27.11 gjester Martine Ek Hagen Dagbladets sending sammen med Øyvind Godø og Kristoffer Løkås.
* Lørdag 28.11 er Karstein Johaug panelets faglige alibi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer